Kuivan kesän jälkeen moni ehti jo pelätä, että sienisato jää heikoksi. Viime viikkojen sateet ovat kuitenkin saaneet sienet kasvuun. Paikoin esimerkiksi tatteja on hyvin runsaasti. Juuri nyt on myös mesisienien paras satokausi.
Sosiaalinen media on nyt täynnä tattikuvia, mutta myös lukuisia muita hyviä ruokasieniä löytyy jo. Porvoolaisessa metsässä on runsaasti mesisieniä.
– Lahopuilla kasvava mesisieni on kyllä hyvä ruokasieni ja sitä on tällä hetkellä tosi paljon. Sen satoaika kestää viikon tai kaksi. Mesisieni käytetään nuorena ja kerätään vain lakit. Jalat ovat sitkeitä ja karvaan makuisia. Sieni suositellaan ryöpättäväksi eli ihan lyhyt kiehautus ennen käyttöä, jos ei ole ennen syönyt mesisieniä, ohjeistaa suojelusuunnittelija Tea von Bonsdorff Luonnontieteellisestä keskusmuseosta (Luomus).


