Mainos

Viime päivien vitsi on ollut Väyrysen puolueen Börje – mutta muistatko vielä, kuinka legendaariset Simo Hovari ja Janis Petke pääsivät hetkeksi uutisten valokeilaan?

1:21
Katso videolta, miten Janis Petke esiintyi MTV:n Seitsemän uutisissa 28.10.2006!

Sosiaalisessa mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa on eilisestä lähtien naurattanut Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liikkeen eduskuntavaaliehdokas, joka paljastui pilaksi.

Börje Börgelssonina esiintynyt henkilö halusi kansanedustajaksi Tähtiliikkeen edustajana, ja hänet otettiinkin liikkeen listoille.

Sen sijaan Börjeksi on nimetty lähes 2800 miestä Suomessa. Nimen on saanut jo yhdeksän miestä 1800-luvulla.

Börjen lähettämä sähköposti löytyi

Tähtiliikkeen eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindell kertoo MTV Uutisille, ettei Börjestä ole etsinnöistä huolimatta havaittu muuta kuin hänen jättämänsä ehdokkuuden peruutuksesta kertova viesti.

Mika Aska (Helsingin vaalipiirin yhteyshenkilö) löysi sähköpostin, jossa tämä Börje peruutti ehdokkuutensa vedoten perhesyihin, koska hänen vaimonsa ei halunnut hänen lähtevän ehdolle, Lindell kertoo.

Hän ei muista ulkoa tarkkaa päivämäärää, milloin peruutusviesti on lähetetty, mutta kertoo sen tapahtuneen ennen kuin tieto tuli julkisuuteen.

Mystinen "Lauri" ilmestyi myös listalle

Seitsemän tähden liikkeen listoille oli ilmestynyt myös mystinen mainosmies Lauri, joka ei itse tiennyt olevansa ehdokkaana.

– Lauri ilahtui kovasti, kun soitin ja kerroin, että hänen kaverinsa ovat tehneet jäynän hänelle, Lindell nauraa.

Tähtiliike aikoo jatkossa haastatella ehdokkaiksi pyrkivät kasvotusten tai vaihtoehtoisesti keskustelemalla puhelimitse perin pohjaisesti.

– Täytyy päästä pintaa syvemmälle. Uusia ehdokkaita tulee kiitettävästi ja heitä pitää nyt tavata, mutta kyllä me siitä selvitään, Lindell toteaa.

Lindell arvioi, että Börjenä esiintynyt henkilö on halunnut tehdä pilaa kavereiden kanssa tai kiusaa tähtiliikkeelle.

– En tiedä kumpaan kategoriaan tämä menee, mutta otamme tämän huumorilla. Ei se niin vakavaa ole.

New York Timesin toimittaja tapasi "Simo Hovarin" Helsingissä

Börje ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun joku astuu julkisuuteen aivan toisena henkilönä.

Ilta-Sanomat kertoi vuonna 2012 New York Timesin toimittajasta, joka haastatteli Suomen-reportaasissaan "Simo Hovarina" esiintynyttä henkilöä.

– Nuori mies, Simo Hovari, 28-vuotias ammattilainen biljardinpelaaja, suositteli minua osallistumaan seuraavana päivänä Alppipuiston kansanjuhlaan, juttukeikalla Suomessa ollut toimittaja kertoi jutussaan.

Peitenimellä esiintyneen miehen käyttämä sanamuunnos ilmeisesti paljastui toimittajalle jälkikäteen, sillä Ilta-Sanomien mukaan lehti poisti nimen jutusta heti julkaisua seuraavana päivänä.

"Janis Petke" esiintyi Seitsemän uutisissa

Maikkarin Seitsemän uutisissa puolestaan tavattiin vuonna 2006 risteilymatkustaja "Janis Petke", joka kertoi Eckerö Linen Nordlandia -aluksen törmäyksestä Tallinnan satamassa.

– Jos oikein rehellisesti sanotaan, niin mulle se ei oo okei. Kyllä mä mieluummin kotimaassa nukun kuin Virossa, mies kommentoi, kun selvisi, että matkustajat joutuvat yöpymään Tallinnassa.

Radio Rock tavoitti Janis Petkenä esiintyneen miehen vuonna 2017, ja tuolloin hän kertoi esiintyneensä valenimellä humalaisen päähänpistosta.

Nimen hän kertoi lainanneensa sketsiohjelma Kummelista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja