Mainos

Paavo Väyrysen tähtiliike julkisti ehdokkaakseen salaperäisen "Börje Börgelssonin" – IS: Koko henkilöä ei olekaan olemassa

2:46
Rakkautta ja politiikkaa: Paavo Väyrynen ja Vuokko Väyrynen vuosien saatossa

Maanantaina kansanedustaja Paavo Väyrynen julkisti Seitsemän tähden liikkeen eduskuntavaaliehdokkaita. Joukossa oli nimi, joka herätti kummastusta.

Iltalehti pani ensin merkille, että Helsingin vaalipiirissä tähtiliikkeen ehdokkaaksi oli listattu 49-vuotias "helsinkiläinen sisällöntuottaja" Börje Börgelsson. Lehden mukaan Väestörekisterikeskuksesta ilmeni, ettei Suomessa ole yhtään tämän nimistä henkilöä.

Tähtiliikkeen eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindell kertoi Börgelssonin ilmoittautuneen liikkeen ehdokkaaksi puolueen verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Lindell myös vakuutti lehdelle puhuneensa ehdokkaan kanssa puhelimitse.

Lennokkaassa hakemuksessaan Börgelsson ei kuitenkaan ollut tarjonnut puhelinnumeroaan.

Börgelsson katosi kuin tuhka tuuleen

Nyt myös Ilta-Sanomat on soittanut Lindellille, jolla oli tällä kertaa kuitenkin eri ääni kellossa mystisen Börgelssonin suhteen.

Helsingin vaalipiirin hakemuksia läpi kahlannut Lindell sanoo soittaneensa kymmeniä puheluita, eikä välttämättä ole muistanut niitä kaikkia aivan oikein.

– Katsoin listalta enkä ole voinut olla häneen yhteydessä, koska hänellä ei ole puhelinnumeroa, hän sanoo lehdelle.

Nimilistan tultua julki Börgelsson oli myöhemmin maanantaina perunut ehdokkuutensa sähköpostitse, ja koko sähköpostitili oli keskiviikkona kadonnut, IS kertoo. Henkilöä ei enää löydy ehdokasten nimilistalta.

Myös Lindell oli tonkinut netistä tarkemmin taustaa kyseisestä henkilöstä, paljonkaan löytämättä. Asiaan hän suhtautuu huumorilla, ja aikoo pyrkiä jatkossa tapaamaan ehdokkaat kasvotusten.

– Tarjotaan pullakahvit eduskunnan kuppilassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja