Viiksillä varoja syöpätutkimukseen

Suomalaismiehet kunnostautuvat marraskuussa kasvattamalla itsellensä viikset. Tempauksella kerätään rahaa eturauhassyövän tutkimukseen ja neuvontaan.

Suomessa järjestetään marraskuussa kolmannen kerran Movember-kampanja, jossa miehet kasvattavat itselleen viikset ja keräävät varoja eturauhassyövän tutkimukseen ja neuvontaan. Kahtena edellisenä vuonna Movember on saanut uskollisen ja kasvavan joukon kannattajia.

Suomen Movember on osa kansainvälistä kampanjaa, Movember toteutetaan samanaikaisesti kolmessatoista maassa, kertoo kampanjan Suomeen tuonut Jarno Salmivuori.

Australiasta alkunsa saaneen kampanjan idea on yksinkertainen: osallistujat rekisteröityvät www.movember.com -sivulla, ajavat marraskuun alussa naaman sileäksi ja kasvattavat viiksiä kuukauden ajan. Nämä Mo Brot levittävät Movember-sanomaa omissa yhteisöissään sekä keräävät varoja haastamalla sponsoreita ja lahjoittajia viiksilleen. Vuonna 2010 kampanjaan rekisteröityneitä viiksenkasvattajia ja tukijoita oli yli 1 200.

Tähän asti muhkeilla viiksillä on Suomessa kerätty yli 50 000 euroa. Movember-kampanjan yhteistyökumppani Suomessa on Syöpäsäätiö, jonka Hopearahasto kerää varoja miesten yleisimmän syövän, eturauhasen syövän tutkimukseen.

– Haluamme olla tukemassa laadukasta tieteellistä syövän tutkimusta Suomessa. Suomessa kerättävät Movember-kampanjan varat kohdennetaan suomalaisten miesten hyväksi, painottaa Jarno Salmivuori.

Lue myös:

MTV3/Helmi - STT

Kuva: Shutterstock/Holbox

Lue myös:

    Uusimmat