Mainos

Viihdetaitelija Arttu Suuntala kuollut

Aikanaan Suomen tunnetuimpiin viihdetaiteilijoihin kuulunut Arttu Suuntala kuoli viime yönä Turussa 79-vuotiaana. Hän oli syntynyt 18.2. 1920 Luumäellä.

Arttu Suuntala kuului siihen jatkosodan aikaiseen kevyen musiikin taiteilijajoukkoon, joka nousi rintaman viihdytyskiertueiden kautta sodanjälkeisen Suomen ja koko kansan rakastamaksi.

Arttu Suuntalasta tuli viihdetaiteilijana suosittu esiintyjä koko maahan. Ohjelmallaan ja lauluillaan Arttu sekä ihastutti että vihastutti. Hänen huumoriaan kun kaikki eivät aina ymmärtäneet. Sodanjälkeisen uransa aikana hän esiintyi myös revyy- ja kabareeteatteri Punaisessa Myllyssä, levytti ja teki lukuisia lauluja.

Suuntalan lauluista ehkä tunnetuin on Vanha Kulkuri. Laulajan ja kiertävän viihdetaiteilijan aktiivinen ura jatkui pitkälle 1970- ja 1980 -luvuille. Tällä vuosikymmenellä vauhti hidastui, mutta esiintymiset jatkuivat.

Sotaveteraanit olivat lähellä Arttu Suuntalan sydäntä, ja hän esiintyi viimeiseen saakka joukkonsa hyväntekeväisyystilaisuuksissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.