Mainos

Viiden lapsen äidiltä koskettavia sanoja väsyneille vanhemmille – ja 27-vuotiaalle itselleen

Viiden lapsen äiti kuvailee äitiyttä tavalla, johon lähes jokainen vanhempi voi samaistua riippumatta siitä, ovatko omat lapsesi pieniä vai jo aikaa sitten itsenäistyneitä. Tämä kirjoitus pakahduttaa sydämesi ja muistuttaa äitiyden ihmeestä. 

Äiti Jen Hatmaker jakama kuva on otettu vuonna 2012 vain viisi tuntia sen jälkeen, kun hän oli juuri synnyttänyt kolmannen lapsensa. Kun äiti löysi tämän kuvan, se kohotti kyyneleet välittömästi hänen silmiinsä. Kuvassa on Hatmakerin kaksi vanhempaa lasta, joista nuorempi on vasta kaksivuotias, vielä vaippaiässä.

– Katsokaa, kuinka hän käpertyy äitinsä viereen. Voisin parkua, enkä koskaan lopettaa, Hatmaker toteaa.

Kuvanottohetkellä vanhempi poika oli juuri täyttänyt neljä vuotta. Äidin kuvailun mukaan hän oli pikkuvanha poika, joka käveli ympäriinsä sanomassa isoja asioita. Poika, jota hän olisi voinut suudella kolmesataa kertaa päivässä. 

– Pystyn kirjaimellisesti tuntemaan painon, kun he makasivat minua vasten lumenvalkoisine hiuksineen ja vauvanihoineen. Muistan tarkkaan, miltä he tuntuivat käsivarsillani. Tarkalleen. Elämäni ilo. Pystyn tuskin katsomaan heidän pieniin kasvoihinsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka lapset herättivät äidin tunteet, suurin osa kyyneleistä vieri Hatmakerin poskille tuon nuoren, 27-vuotiaan äidin puolesta. Hän oli juuri synnyttänyt kolmannen lapsensa neljän vuoden sisään.

– Hän oli kipeä, väsynyt ja ommeltu, mutta silti hän päästi nuo isommat lapset sänkyyn hänen viereensä ja luki heille, jotta he tietäisivät, että he ovat edelleen hänen kuu ja tähtensä.

Lasten syntymän myötä maailma muuttui pelottavaksi paikaksi

Seuraavana päivänä tuo kuvan äiti lähtee kotiin kolmen lapsen kanssa. Hän tulee ahkeroimaan perheensä eteen auringon noususta auringonlaskuun, usein jopa öisin. Hän tulee olemaan niin väsynyt, että löytyy joskus itsensä itkemästä kylpyhuoneen lattialta.

Hatmaker haluaakin omistaa tekstinsä kaikille väsyneille äideille. Hän tietää tarkkaan, miltä tuntuu, kun kotona on kaksi vaippaikäistä lasta, joista toista vielä imetät.

– Muistan väsymyksen, joka valtasi kehon aina luita myötä, ennen kuin nukahti vaatteet päällään ja piilolinssit silmissä.

Väsymyksen, joka valtasi vielä muutama vuosi sitten huippukunnossa, mutta nyt synnytyksistä muuttuneen kehon kerta toisensa jälkeen. Vaikka päällimmäisenä ajatuksena äiti muistaa väsymyksen, suurimman mörön hänen elämäänsä toi pelko siitä, että hänen pienokaisilleen tapahtuisi jotain pahaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Muistan huolen. Maailma tuntui yhtäkkiä pelottavalta hirviöltä, joka haluaa vahingoittaa ja varastaa vauvasi, ja vain sinä voit pitää heidät turvassa ja välttää kiusaajilta, Hatmaker kertoo ja lisää tunteneensa olonsa henkivartijaksi ja suojelijaksi, joka ei antanut kenenkään tulla hänen ja lastensa väliin.

– Haluan kertoa tälle 27-vuotiaalle kolmen lapsen äidille saman asian, kun haluan kertoa sinulle: Sinä teet henkeäsalpaavaa, kaunista työtä. Lapsesi ovat rakastettuja ja he tietävät sen.

Silloin kun olet niin väsynyt, että pystyt tuskin edes seisomaan, muista, että he ovat turvassa kanssasi. Turvallisuus ei tule yhdestä teosta, vaan joka ikisestä minuutista, jonka olet läsnä lastesi elämässä.

– Yksikään virheesi tai hermoromahduksesi ei muuta sitä. Sinä kasvatat terveitä, rakastettuja ja turvassa olevia lapsia – ja se merkitsee eniten. Se kestää. Se pysyy, Hatmaker lisää.

Lähde: ScaryMommy

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.