Mainos

Vihaavatko lapset sinua? Se johtuu todennäköisesti siitä, että olet ruma

Itkevätkö lapset aina seurassasi? Tai tunnetko selkäpiissäsi, etteivät lapset välitä sinusta? Se saattaa johtua ulkonäöstäsi – ainakin Elite Dailyn mukaan.

Frontiers In Psychology -julkaiseman selvityksen mukaan lapset luovat vahvemman luottamussuhteen ihmisiin, joita he pitävät viehättävinä. Toisin sanoen viehättävät – eli niin sanotusti hyvännäköiset – ihmiset ovat lapsen silmissä luotettavampia ja mukavampia.

Elitedaily.comin toimittaja Izabella Zaydenbergin mukaan tällä on myös kääntöpuolensa: jos lapsi itkee aina seurassasi, sen täytyy olla merkki siitä, että olet yksinkertaisesti ruma – ainakin lapsen mielestä. Hän käyttääkin kärkkäästi esimerkkinä 5-vuotiasta pikkusiskoaan, joka ei voinut sietää hänen entistä poikaystäväänsä – "tämä selittääkin kaiken".

Selvitys toteutettiin Kiinassa, johon osallistui niin lapset kuin aikuiset kahdessa eri ryhmässä. Ryhmille näytettiin 200 erilaista neutraalia miesten kasvokuvaa. Tutkimukseen osallistuneita pyydettiin arvioimaan, kuinka viehättäviä ja luotettavia nämä ihmiset heidän silmissään olivat. Tutkijat pistivät merkille, että lapset pitivät komeimpia kasvoja luotettavimpina.

Mutta niin tekivät myös aikuiset. He pitivät hyvännäköisiä miehiä luotettavampina kuin niitä, jotka olivat kategorioitu epäviehättäväksi.

Toimittaja Zaydenbergin mukaan tällaisia tutkimuksia on ollut aiemminkin, joissa on todettu viehättävien ihmisten olevan muiden silmissä viisaampia, menestyneempiä ja seurallisia. Mutta ensimmäistä kertaa tutkittiin luotettavuuden ja viehättävyyden välistä yhteyttä – etenkin pienten lasten näkökulmasta.

Katso myös: 5-vuotiaalla pojalla harvinainen sairaus

4:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.