Vihaatko sinäkin heräämistä? Näillä vinkeillä pääset sängystä ylös helpommin

Se, oletko aamuvirkku vai -torkku on osin perinnöllistä, joten joillekin herääminen on yksinkertaisesti vain vaikeampaa. Aamu-uninen voi kuitenkin helpottaa heräämistään muutamilla yksinkertaisilla vinkeillä. 

1. Tarkista elintapasi

Väsymyksen takana voi olla myös muita ongelmia kuin huono onni kehon luonnollisessa rytmissä: ruokavalio, liian vähäinen uni ja liikkumattomuus tuntuvat kaikki etenkin aamulla.

Menethän riittävän aikaisin nukkumaan? Kokeile muutaman viikon ajan aikaistaa sänkyyn menoasi. Tarkastele myös ruokavaliotasi ja lisää liikuntaa, mikäli et harrasta sitä. 

2. Laita herätyskello soimaan kauas sängystäsi

Vanha, mutta toimiva niksi. Jos laitat herätyskellon soimaan riittävän kauas, voit keplotella itsesi pois sängystä helpommin. Yritä asettaa aivosi automaatioasentoon, jolloin raahaat itsesi suorittamaan seuraavaa vaihetta, mistä pääsemmekin seuraavaan kohtaan:

3. Käy suihkussa!

Kyllä, sinua väsyttää. Kun heräät, yritä pakottaa itsesi suoraan suihkuun, älä palaa takaisin sänkyyn. Lämmin vesi tuntuu ihanalta heräävän keholla, minkä lisäksi se herättää sinut kunnolla. 

Aamusuihkun ansiosta olet myös energisempi ja olemuksesi on huolitellumpi. 

4. Pysy erossa iltaryypystä

Moni luottaa alkoholin apuun nukahtamisessa, mutta se tekee heräämisestä entistä vaikeampaa ja lisäksi uni ei ole yhtä laadukasta, kuin mitä se olisi ilman iltaryyppyä. 

Myös kahvista kannattaa pysytellä kaukana, jos mielii herätä helpommin. 

5. Varaa aamuusi hieman hemmottelua

Jos tiedät että sinulle on luvassa porkkanaa kepin sijaan, herääminen on helpompaa. 

Tee aamupuuhat mahdollisimman valmiiksi jo illalla ja panosta niihin hieman enemmän: osta sitä parempaa kahvia, valitse kauniit vaatteet tai varaa herkullista aamupalaa, mikä sitten sinua motivoikaan. 

Jos tuleva työpäivä tuntuu aina pakkopullalta, kannattaa pohtia olisiko aika vaihtaa alaa. Herääminen on ehdottomasti helpompaa, jos olet innoissasi työstäsi! Vinkkejä uuden uran alkuun löydät esimerkiksi täältä. 

Lue myös:

    Uusimmat