Vihaatko herätyskelloasi? 7 vinkkiä aamu-unisuuden selättämiseen

Vihaatko herätyskelloasi? Enää sinun ei tarvitse kammota aamuja – Health.com listasi vinkit, joiden avulla voit opetella aamuihmiseksi!

1. Älä enää torkuta

Tylsin neuvo on tietysti se tärkein: älä torkuta herätystä. Mitä kymmenen minuutin lisäuni todella auttaa? Ei mitään, eihän siinä ehdi edes nukahtaa kunnolla!

Aseta herätys aikaan, jona oikeasti aiot herätä, ja laita kello tarvittaessa kauas sängystä. Raahaudu suoraan kahvinkeittimen tai suihkun luo heräämään. Tiesitkö, että ajastettavia kahvinkeittimiä on olemassa? Voit herätä valmiin kahvin tuoksuun, mmm…

2. Älä nuku sysipimeässä

Auringonvalo kertoo aivoillesi, että on aika nousta. Kyllä – keskiyön aurinko hankaloittaa nukahtamista ja vaatii pimennettyä huonetta, mutta sysipimeässä on vaikea herätä.

3. Pidä rytmisi

Älä nuku viikonloppuisin pitkälle iltapäivään, sillä se pilaa sunnuntai-illan nukkumaanmenon – ja maanantaiaamun.

4. Pese kasvosi jääkylmällä vedellä

Heräät taatusti!

5. Liiku!

Aktiivisuus aamulla auttaa heräämisprosessissa.

6. Osta uusi, jännä herätyksello:


7. Anna itsellesi armoa

Jos mikään vinkki ei tepsi, yritä rukata rytmisi sellaiseksi, ettei sinun tarvitse herätä kuudelta joka aamu. Voisiko työpaikallasi käyttää liukumaa, jotta voisit saapua töihin esimerkiksi yhdeksältä? Kaikkia meistä ei ole luotu aamuihmisiksi, eikä se ole huono asia – älä turhaan ruoski itseäsi laiskuudesta!

Lue myös:

    Uusimmat