Vieläkö muistat tv-kuuluttaja Irene Usvasalon? Yllätyspaluu uutuusohjelmassa: "Tuntuu, että olisin kuuluttanut viimeksi eilen, enkä 30 vuotta sitten"

Katso videolta esimakua uudesta Pöllötöllö-ohjelmasta!

Irene Usvasalo toimi kuuluttajana 80- ja 90-luvuilla.

Entinen tv-kuuluttaja, sittemmin pankkialalla uraansa tehnyt Irene Usvasalo osallistui Pöllötöllö-ohjelmaan nostalgisin mielin. Hänet nähdään niin ikää uutuusohjelman kuuluttajana.

– Pöllötöllö oli mielestäni ihana kokemus. Ohjelma toi vanhoja muistoja mieleeni ja tuntui, kuin olisin viimeksi eilen ollut kuuluttamassa enkä 30 vuotta sitten viimeksi, Usvasalo kertoo MTV Uutisille.

Ohjelmassa katsotaan muun muassa vanhoja uutisia, Far outia, Vintiöitä, Lauantaitansseja, Napakymppiä, Levyraatia, Puhtaita valkeita lakanoita, Ruusun aikaa, Speden parhaita, Hyviä herroja, Hannu Karpoa, Hyviä, pahoja ja rumia ja paljon muuta. 

Ohjelmaan lähtemistä hän kertoo kuitenkin miettineensä. Viimeisimmästä tv-esiintymisestä alkoi olla jo tovi aikaa.

– Siitä on niin pitkä aika kun olen ollut televisiossa töissä, joten mietin haluanko enää takaisin julkisuuteen. Toki myös korona-aika toi kuvauksiin omat haasteensa. Kun hommat saatiin järjestettyä ja toimimaan niin tekeminen lähti sujumaan erittäin mukavasti.

– En ole hetkeäkään katunut, että lähdin mukaan. Tuntui ihan siltä, kuin 30 vuotta ei olisi ollut välissä ollenkaan.

Kotoisuuden tuntua loi muun muassa tuttu studioympäristö. 

– Studio tehtiin samanlaiseksi kuin aikanaan, joten olo oli tuttu ja turvallinen.

Yllätysura

Monipuolisista tehtävistä pitävä Usvasalo haki kuuluttajatehtäviin aikoinaan hetken mielijohteesta.

– Huomasin eräänä keväänä Helsingin Sanomista Maikkarin hakuilmoituksen kesäkuuluttajasta. Tykkään tehdä aina kaikkea erilaista, joten päätin kokiella josko pääsisin siihen. Tehtävään oli muistaakseni noin 400 hakijaa, joista tehtävään valittiin viisi hakijaa.

Usvasalo valittiin, ja loppu onkin historiaa. Kuuluttajatyötään Usvasalo piti niin sanottuna "kakkosduunina".

– Olen tehnyt päivittäisen elämäntyöni pankissa. Kuuluttajatyö oli kakkostyöni. Illat ja viikonloput jotka kuulutin, toivat lisäväriä normaaleihin pankkipäiviin ja nautin niistä.

Vaikka työskentely tapahtui kameran edessä, ei Usvasalo mieltänyt sitä kuitenkaan esiintymiseksi.

– En koskaan kokenut työtä esiintymiseksi, koska studiohuoneessa ei ollut muita kuin minä ja kamera. 

Jännitystä oli kuitenkin ilmassa. Kaikki kuulutukset tehtiin tuolloin livelähetyksinä, joten ottoja ei voitu uusia.

– Kyllähän vatsanpohjassa oli aina pieni jännitys, kun kaikki lähetykset olivat suoria. Tavoitteena oli se, että kuuluttaja muistaisi ulkoa mitä oli sanomassa.

Lähes 10-vuotisella kuuluttajaurallaan Usvasalo törmäsi niin kömmähdyksiinkin kuin värikkääseen palautteeseen.

– Yhtenä vappupäivänä unohdin Uuno Turhapuro menettää muistinsa -elokuvan kuulutuksen. Minulle iski totaalinen black out, eikä minulla ollut aavistustakaan mitä olin sanonut tai mitä minun olisi pitänyt sanoa.

Sitten kävi klassinen jäätyminen. Tilanteen Usvasalo kuitenkin paikkasi nopeasti.

– Jäin tuijottamaan hölmönä kameraa hetkeksi. Sitten rupesi hirveästi nolottamaan ja katsoin nopeasti muistipaperia miettien kohtaa, mihin olin jäänyt.

Pöllötöllö alkaa mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla 25.4. klo 20. Seuraava jakso katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja