Jalka kipsissä, ilman harjoituksia kameran eteen – tällaisia olivat MTV Uutisten suosikkikasvojen ensiaskeleet miljoonayleisön edessä

4:15
Muun muassa urheiluankkuri Mika Saukkonen joutui heti kovan paikan eteen: Katso tv-tähtien ensilähetyksiä tästä!

MTV Uutisten ruutukasvot ovat katsojille tuttuja monien vuosikymmenien takaa.

Tänä vuonna juhlitaan pyöreitä vuosia, sillä MTV Uutiset täyttää 40 vuotta syyskuussa. On siis hyvä hetki muistella vuosien takaisia hetkiä Maikkarin tuttujen televisiokasvojen voimin.

MTV Uutiset kaivoi arkistojen kätköistä uutisankkureiden ja meteorologien uran alkutaipaleilta ensihetkiä katsojien edessä.

Arkistoista ei löytynyt kaikkien ensimmäisiä esiintymisiä, mutta kaikilta löydettiin vähintään ensimmäiseltä viikolta esiintyminen miljoonayleisön edessä.

Pekka Pouta

Näytimme meteorologi Pekka Poudalle yhden hänen ensimmäisistä TV-esiintymisistään vuodelta 1991. Videolta näkyy, kuinka meteorologikonkari suhtautuu ensiesiintymisiinsä.

– Tämä oli aika köyhä. Siellä oli vaan yksi kartta, olikohan siinä joku tekninen ongelma. Kyllä meillä tuohon aikaan oli tutkakuvia käytössä, Pouta kommentoi videon nähtyään.

Kyseessä ei ole aivan ensimmäinen Poudan televisioesiintyminen, mutta se on ensimmäinen, joka löytyy MTV:n arkistoista.

4:20
Pekka Pouta näki yhden ensimmäisistä TV-esiintymisistään, sai aikaan hulvattoman reaktion: "Aika nysä tuo pujoparta tuossa on"

Keijo Leppänen

Uutisankkurina Keijo Leppänen juonsi ensimmäisen uutislähetyksensä vuonna 1994. Katso videolta, millaiset reaktiot se herättää hänessä 25 vuoden jälkeen!

 – Todella ihmettelen niitä, jotka ovat rekrytoineet minut tuohon hommaan. Itse en olisi tuota rekrytoinut, Leppänen nauraa videon nähtyään.

Lähetyksen katsominen nosti Leppäselle tunteet pintaat vuosien jälkeen. Ja tunteet myllersivät myös 25 vuotta sitten.

3:44
MTV:n uutisankkuri Keijo Leppänen katsoi ensimmäisen suoran lähetyksensä vuodelta 1994 ja purskahti nauruun – katso reaktio! "Itse en olisi tuota rekrytoinut"

Kirsi Alm-Siira

Kirsi Alm-Siira juonsi ensimmäisen uutislähetyksensä vuonna 2005. Lähetyksen näkeminen herätti hänessä vahvan reaktion 14 vuoden jälkeen.

– Ai kauheeta. Mä oon ihan paniikissa, Alm-Siira sanoo videon nähtyään.

Alm-Siira ei muista ensimmäisestä uutislähetyksestään muuta kuin sen, että häntä jännitti todella paljon.

3:13
Tältä näytti Kirsi Alm-Siiran ensiesiintyminen Maikkarilla vuosien takaa – uutisankkurilta paljonpuhuva reaktio videoon: "Ai kauheeta!"

Mika Tommola

Ensimmäistä kertaa kameran edessä Mika Tommola esiintyi Kymmenen uutisissa uutenavuotena 1985. Tommolan toimittama uutisvideo käsitteli uudenvuoden juhlintaa Helsingissä.

Tommola ei muista kyseisestä uutislähetyksestä yhtään mitään.

– Kuvauksellisesti tuo on maailman kököin juttu. Ihmisiä pimennossa ja toimittaja yrittää olla kauhean vakuuttava kypsässä 25 vuoden iässä. Siis liikuttavaa!

3:48
Mika Tommola näki ensiesiintymisensä televisiossa kultaiselta 80-luvulta – katso reaktio videolta: "Pitävätkö katsojat tuota edes uskottavana?"

Liisa Rintaniemi

Meteorologi Liisa Rintaniemi aloitti MTV Uutisissa vuonna 2003 kesällä. Rintaniemen ensimmäinen esiintyminen televisiossa nähtiin Huomenta Suomi -aamuohjelmassa.

Rintaniemen alku ei ollut helpoin mahdollinen, sillä hän oli loukannut jalkansa, minkä takia ruudussa nähtiin meteorologi kipsi jalassa ja liikkuminen tapahtui keppien avulla.

– Koulutusjakson aikana yhteen aamuvuoroon lähtiessäni kävelin kerrostalon portaita alas ja astuin huonosti, minkä takia jalkani meni syrjälle. Minulla oli semmoiset älyttömät sandaalit jalassa, mitkä olivat silloin muotia. Niissä oli paksu pohja ja pelkkiä naruja päällä, kertoo Rintaniemi.

– Jalkani leikattiin Töölön sairaalassa, minkä takia liikuin kesän se hirveä muovisaapas jalassa.

Rintaniemi oli tilanteesta kauhuissaan ja pelkäsi televisiouransa olevan siinä. Tilanteessa oli kuitenkin hänen kannaltaan onni matkassa.

– Säälähetyksiä ei silloin tehty kesäisin seisten. Me istuimme siellä sääpömpelissä.

Arkistoista löytyi Rintaniemen neljäs päivä televisiossa. Silloin esiteltiin myös hänen ”muovisaappaansa".

3:25
Katso videolta, kuinka meteorologi Liisa Rintaniemi joutui selviytymään ”muovisaapas” jalassaan ensimmäisistä televisiopäivistään.

Maija Lehmusvirta

Uutisankkuri Maija Lehmusvirran ensiesiintyminen nähtiin vuonna 1996 Talousuutisissa. Lehmusvirta pitää ensimmäistä ankkurointiaan liikuttavana.

– Aika ujo oli katse. En muista juuri tuota lähetystä, mutta pystyn tavoittamaan sen tunnetilan, kuinka jännittävää se oli. Toisaalta taas se oli ihanaa, kun oli päässyt noihin hommiin, mitä oli pitkään halunnut tehdä, muistelee Lehmusvirta.

Konkariankkurin mukaan hänellä oli tuolloin kova into, eikä se ole tähän päiväänkään mennessä kadonnut mihinkään.

1:21
Katso videolta Maija Lehmusvirran ensimmäinen televisioesiintyminen.

Ripsa Koskinen-Papunen

Uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen aloitti televisiouransa vuonna 1991. Tuohon aikaan 24-vuotias Koskinen-Papunen oli niin tohkeissaan pääsystään uutisankkuriksi, että hän ei osannut edes jännittää tilannetta.

– Tottakai siinä oli pientä jännitystä, mutta tein niitä tosi pelottomasti. Oli jotenkin hämmentävää, että minut oli valittu niin nuorena siihen, muistelee Koskinen-Papunen.

Naisen ensimmäinen työtehtävä oli osallistua Maikkarin 10-vuotissynttäreille. Samaan aikaan oli juuri aloitettu Seitsemän uutiset.

– En ollut ihan ensimmäisessä pitkässä Seitsemän uutiset -lähetyksessä, mutta ensimmäisestä viikosta lähtien. Nyt kun uutiset täyttää 40 vuotta, niin minulla on samana päivänä 30-vuotistaiteilijajuhla.

1:18
Katso videolta Ripsan lähes ensimmäinen ankkurointi.

Mika Saukkonen

Tulosruudun konkari-isäntä Mika Saukkonen aloitti Maikkarilla vuonna 1994. Saukkonen muistelee, ettei hänellä ollut edes mitään harjoituksia ennen ensimmäistä ankkurointia, vaan hän joutui heti kovan paikan eteen.

– Siihen aikaan Jari Porttila veti urheilutoimitusta ja se ilmoitti yksi päivä, että sulla on sitten tänään toi ankkurointi, muistelee Saukkonen.

1:05
Katso videolta Saukkosen ankkurisuoritus uran alkutaipaleelta.

Mette Mannonen

Meteorologi Mette Mannonen aloitti televisiotyöt vuonna 2000. Mannosen ensiesiintyminen nähtiin puolenpäivän aikaan MTV3:lla tulleessa Lounasuutiset-ohjelmassa.

– Olinhan mä ihan paniikissa. Melkein kaikki oli uutta, eikä mitään harjoituslähetyksiä tehty, kylmiltään vaan suoraan lähetykseen, muistelee Mannonen.

Tuohon aikaan Maikkarilla oli jo monia katsojille tuttuja meteorologeja, jotka olivat ottaneet nuoren Mannosen hyvin vastaan.

– Suuret kiitokset Pekalle (Pekka Pouta), Petelle (Petri Takala) ja Visalle (Visa Salojärvi), jotka olivat tukena ja kestivät mun kitinää.

0:53
Katso videolta, miltä Mette Mannosen ensimmäinen säälähetys näytti.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja