Vielä ehdit! Anna valmistuvalle hyödyllinen lahja

Jätitkö lahjaostokset viime tinkaan? Älä huoli, varallisuusvalmentaja Mikko Sjögren neuvoo, millainen lahja hyödyttää nuorta – ja löytyy nopeallakin aikataululla!

Valmennusyhtiö VarapuunMikko Sjögren, yrittäjä ja sijoittaja, on sitä mieltä, että rahalahja on parempi vaihtoehto vastavalmistuneelle kuin tavara, joka ei auta tai kiinnosta ketään.

– On varmasti monenlaista näkemystä siitä, mikä on sopiva summa, mutta oleellisinta on, mitä rahalla tehdään. Jos lahjarahalla käydään vetäisemässä pari pizzaa ja kaljaa, ei siitä jää pysyvää muistoa, Sjögren muistuttaa lahjansaajia.

Sjögrenin mukaan rahalahjan vaihtoehto voisi olla esimerkiksi sijoituskulta tai taloustaitoja opettava kirja.

– Mitäs sitten jos lahjan antaja ostaisi vaikka 5 tai 10 gramman sijoituskultalaatan valmistuvalle. Se on minä tahansa arkipäivänä vaihdettavissa rahaksi, eikä arvo pääse nollille, vaikka kullan hinta vaihteleekin.

Sijoituskullan ohella taloustaituri ehdottaa kirjalahjaa.

– Taloudellisen osaamisen, älykkyyden ja kiinnostuksen lisääminen vastavalmistuneella voisi olla hyvä tapa. Ostaa vaikka jonkun hyvän kirjan ja toivoo hartaasti, että nuori innostuu oman talouden hallinnasta. Lukukokemusta voi vauhdittaa laittamalla 50 sivun välein 5 euron setelin piiloon!

Esimerkiksi näitä talousasioita käsitteleviä kirjoja Sjögren suosittelee valmistujaislahjaksi:

Napoleon Hill: Ajattele oikein – menesty!

Robert T. Kiyosaki: Kehitä talousälyäsi

Robert T. Kiyosaki: Rikas isä – köyhä isä

Vesa Puttonen: Mitä missä miljoona?

Jaakko Savolaisen kirjoittama ja Ninni Aallon kuvittama sarjakuva Hillokeisarin oppipäiväkirja


Lue myös:

AVA:


MTV3 / Jenni Junkala

Lue myös:

    Uusimmat