Viehkeä vattupiirakka

Kun haluat jotain hyvää helposti, tarvitset vain kätevän valmiin pyöreän piirakkapohjan sekä maukkaita vadelmia.

Painele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle hillo, vadelmat ja muna-rahka-kookosmaitoseos. Kookosmaidon tilalla voi käyttää kermaa tai kermaviiliä

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:
100 g vadelmahilloa
2-3 dl vadelmia
2-3 dl karhunvadelmia
2 dl maitorahkaa tai maustettua rahkaa
2 dl kookosmaitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle hillo, vadelmat sekä rahka, johon on sekoitettu kookosmaito, munat, sokerit ja kookoshiutaleet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.

Vinkki: Jos et saa karhunvadelmia, käytä piirakkaan n. 5 dl vadelmia. Myös mustikat, puolukat ja lakat sopivat.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat