Video: Teslan uusi ominaisuus pelästytti kuskin – “Ei poista kuljettajan vastuuta"

Itseään Tesla Model S P90D:n ylpeäksi omistajaksi kuvaileva mies on ladannut YouTubeen karmaisevan videon.

Kerroimme aiemmin sähköautojen edelläkävijän Teslan järjestelmäpäivityksestä, joka toi mukanaan muun muassa autopilottiin verrattavissa olevan toiminnon.

Alla on luettavissa vapaa suomennos kuljettajan YouTube-videoonsa kirjoittamasta tekstistä.

Tämä on paras auto, jolla olen koskaan ajanut ja rakastan sitä kovin. Omistan myös reilusti Teslan osakkeita. Tänään autoni vastaanotti odotetun järjestelmäpäivityksen, ja odotin malttamattomana, että pääsen kokeilemaan sen autopilottiominaisuutta.

Ajettuani useita sekunteja ilman käsiä, helvetti pääsi irti. Autoni seurasi edelläni ajanutta autoa ohjatakseen itseään. Noudatin nopeusrajoitusta tarkemmin kuin edelläni ajanut auto ja välimatkamme kasvoi. Hetkeä myöhemmin vastaani ajoi toinen auto, ja syytä sille, mitä tapahtui seuraavaksi, voin vain arvailla.

Yhtäkkiä autoni kaartoi vasemmalle ja ylitti keskiviivan ajautuen suoraan kohti vastaantulevaa autoa. Jos en olisi reagoinut riittävän nopeasti ja nykäissyt rattia toiseen suuntaan, olisin törmännyt.

MTV Autot sai Tesla Scandinavian viestintäpäällikön Esben Pedersenin kommentoimaan tapausta.

Onko Tesla mahdollista kolaroida käytettäessä autopilot-toimintoa? Miksi? Miksi ei?

– Kiitos kysymyksestä. Saanen kysyä toisen retorisen kysymyksen laittaakseni asiat oikeaan perspektiiviin. Onko mahdollista kolaroida auto, jossa on automaattinen hätäjarrutustoiminto (useiden merkkien tarjoama varuste)? Vastaus kysymykseen on tietysti kyllä. Hätäjarrutustoiminto ei poista kuljettajan vastuuta, Pedersen kertoo.

Teslan mukaan Autopilot-ominaisuus on tarkoitettu lisäämään kuljettajan varmuutta ratin takana, parantamaan liikenneturvallisuutta ja tekemään maantieajosta mukavampaa. Tällä hetkellä toiminto on verrattavissa mukautuvaan vakionopeudensäätimeen ja kaistallapysymisavustimeen. 

Lue myös:

    Uusimmat