Automaattinen päivitys toi Teslaan autopilotin – näin se toimii

Sähköautovalmistaja Tesla on julkaissut pitkään huhutun järjestelmäpäivityksen autoihinsa.

Päivityksen myötä sekä Model S että Model X pystyvät ajamaan ilman kuljettajan avustusta. Päivitys asentuu automaattisesti kaikkiin Yhdysvalloissa kuluneen vuoden aikana ostettuihin autoihin.

Valitettavasti autopilotti ei kuitenkaan mahdollista kuljettajan hyppäämistä takapenkille sähköauton hiljaisuudesta nauttimaan. Mikäli kuljettaja irrottaa otteensa ratista kokonaan, auto ohjaa itseään hetken aikaa, mutta pyytää asettamaan kädet takaisin ratille. Mikäli kuljettaja ei reagoi ilmoitukseen riittävän nopeasti, auto hidastaa ja pysähtyy. Järjestelmä kuitenkin toimii, vaikka kuljettaja vain lepuuttaisi sormiaan ohjauspyörällä. 

– Pyydämme kuljettajia pitämään kätensä ohjauspyörällä varmuuden vuoksi, mutta tulevaisuudessa sekään ei ole enää tarpeen, Teslan toimitusjohtaja Elon Musk sanoi tiedotustilaisuudessa.

Autosteer-ominaisuus hyödyntää Teslan omia sensoreita, kuten eteenpäin suunnattua tutkaa ja ultraäänikaikuluotainta. Niiden avulla auto pysyy tiellä, havaitsee muut ajoneuvot ja huolehtii, että nopeus pysyy turvallisena.

Kyseiset varusteet eivät kuitenkaan riitä täysin autonomiseen liikkumiseen. Tietyöt, pyöräilijöiden väistely ja liikennevalot vaativat edelleen kuljettajan puuttumista peliin. 

Lähde: Wired

Lue myös:

    Uusimmat