Video: Tältä näytti Israelin armeijan operaatio sairaalassa – Hamasin mukaan verilöyly

Video näyttää väitetysti Israelin operaation sairaalassa 1:46
Israelin asevoimien julkaisemalla videolla näkyy väitetysti sen operaatio gazalaisessa sairaalassa. MTV Uutiset ei ole pystynyt tarkistamaan videon kuvauspaikkaa tai -päivää riippumattomista lähteistä.

Israelin asevoimat kertoo päättäneensä sotilaalliset toimensa Gazan kaistalla sijaitsevan sairaalan alueella. Terroristijärjestö Hamas on kuvaillut operaatiota kammottavaksi verilöylyksi.

Israelin asevoimat julkaisi lauantaina videon, jonka se väittää osoittavan operaationsa Kamal Awanin sairaalassa ja sen ympäristössä.

MTV Uutiset ei ole pystynyt tarkistamaan videon kuvauspaikkaa tai -päivää riippumattomista lähteistä.

Israelin asevoimien mukaan sairaalasta ja sen lähistöltä löydettiin aseita. Asevoimien jakamalta videolta on nähtävissä väitetysti sairaalasta löytyneitä käsiaseita.

Asevoimien mukaan sotilaat kuulustelivat sairaalan henkilökuntaa. Sen mukaan työntekijät olivat sanoneet, että aseita oli piilotettu keskoskaappeihin.

Israel sanoo pidättäneensä operaation aikana 90 Hamasin taistelijaa. Israel on sanonut Hamasin käyttäneen sairaalaa komentokeskuksena.

Hamas on kuvaillut operaatiota sairaalalla kammottavaksi verilöylyksi.

Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö sanoi keskiviikkona, että israelilaisjoukot olivat tulittaneet potilashuoneita kohti ja ottaneet kiinni sairaalan henkilökuntaa useita päiviä kestäneen piirityksen aikana.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto OCHA:n mukaan sairaalan johtaja sekä noin 70 muuta lääkintähenkilöstön jäsentä oli otettu kiinni. Joitakin kiinni otettuja on päästetty vapaaksi.

MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa Hamasin hyökkäyksestä seurannutta sotaa Israelin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat