VIDEO: Suomalaisräppärit riimittelevät vihapuhetta vastaan

Julkinen Sana -räppäritrio Tommy Lindgren, Paleface ja Redrama antavat kasvot vihapuheelle uudella musiikkivideolla.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -kokoonpanon uusi musiikkivideo kappaleeseen Mitä sä pelkäät? tuo esiin arkaa asiaa.

Videolla Julkisen Sanan rap-artistit Tommy Lindgren, Paleface ja Redrama vetävät tuiman biisinsä ja kuvissa kansalaisaktiivit ottavat kantaa vihapuheeseen.

Videon kuvamateriaali on kuvattu kevään 2014 Allianssi-risteilyllä. Videolla nähdään eleiden0 ja ilmeiden kautta, millaisia tuntemuksia vihapuhe voi aiheuttaa.

Mitä sä pelkäät? -kappale valikoitui videolle yhteistyössä artistien kanssa. Kappale on jo aiemmin ollut Ei vihapuheelle -liikkeen nuorten aktivistien suosikki sen vahvan sanoman vuoksi.

– Joskus pitää muistuttaa itsestäänselvyyksistä. Suomi on läpeensä rasistinen maa ja julkisuudessakin suvaitaan nykyisin kaikenlaista älytöntä puhetta. Ennakkoluulojen takana on pelko. Tää biisi muistuttaa siitä, että meistä jokainen voi puuttua tällaiseen pelkurimaiseen käytökseen meidän ympärillä arjessa. Ei vihapuheelle, julistaa Paleface.

Ei vihapuheelle on nuorten johtama liike, joka on kyllästynyt vihapuheeseen ja syrjintään ja haluaa toimia sananvapauden ja yhdenvertaisuuden puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat