Video: Risto Virtasen testissä Opel Corsa – sympaattinen kaupunkiauto

Opel Corsan viides sukupolvi tuo mukanaan uuden voimalinjaston ja entistä paremmat ajo-ominaisuudet.

Tykkäsimme

  • voimalinjastosta
  • laatuvaikutelmasta

Emme tykänneet

  • turbo vain manuaalina
  • tylsähköstä muotoilusta

Opel Corsa oli Suomessa suosittu pikkuauto vielä 1990-luvulla. Varsinkin toisen sukupolven pyöreämuotoinen Corsa B takoi hyviä myyntilukuja. Sittemmin menestys on ollut vaatimattomampaa. Etenkin korealaisten ja japanilaisten vahva rynnistys pikkuautomarkkinoille on syönyt osansa Opelin kakusta.

Nyt uutta nostetta haetaan viidennen sukupolven Corsalla. Valmistajan mukaan kyseessä on kokonaan uusi korimalli, joskin pohjalevyä on muokattu vain kevyesti uuteen malliin. Ulkonäkö, tekniikka, alusta ja sisätilat ovat kuitenkin laitettu kokonaan uuteen uskoon, joten uuden korimallin nimitykselle on perustelunsa.

Muotoilultaan auto on sekoitus pikkuveli Adamia ja ripaus isoveli Astraa. Yhtäläisyys Adamiin näkyy etenkin suoraan edestä katsottaessa. Takavalot ja perän muotoilu muistuttavat puolestaan Astraa, joten edeltäjäsukupolven leikkisä muotoilu on mennyt konservatiivisempaan suuntaan.

Sisätilat ovat laitettu kokonaan uuteen uskoon. Keskikonsolista löytyy nyt uusi kosketusnäytöllinen viihdejärjestelmä ja materiaalit ovat entistä laadukkaampia. Myös tilojen osalta on tapahtunut positiivinen muutos väljempään päin.

Tärkein uudistus Corsassa löytyy konepellin alta. Tarjolle on tullut täysin uusi kolmisylinterinen ahdettu suorasuihkutusmoottori, josta on tarjolla kaksi eri tehoversiota (90 hv ja 115 hv). Suurin vääntömomentti 170 Nm saavutetaan molemmissa tehoversioissa jo 1 800 k/min käyntinopeudella, joten pikkuautoon tehoa on riittävästi. Turbomoottorin jatkeena on uuden sukupolven 6-lovinen manuaali.

Kolmisylinteristen rinnalla jatkaa edelleen kehitetty vapaasti hengittävä 1,4-litrainen nelisylinterinen moottori (75-90 hv). Tehokkaamman yhteyteen on saatavilla perinteinen automaatti. Lisäksi kaksioviseen versioon on saatavilla edullisempi 5-vaihteinen robottivaihteisto. Dieselpuolelta löytyy puolestaan päivitetty 1,3–litrainen CDTi (95 hv) manuaalivaihteisena.

Suomeen viidennen sukupolven Opel Corsaa tuodaan Enjoy- ja Cosmo-varustein sekä 3- että 5-ovisena. Edullisemmassa Enjoy-paketissa on vakiona mm. ilmastointilaite, kauko-ohjattava keskuslukitus, sähkösäätöiset ikkunannostimet ja lämmitettävä ratti. Cosmo-paketti tuo lisäksi mm. Bixenon-ajovalot, sadetunnistimen, Intellink-viihdejärjestelmän ja automaatti-ilmastoinnin.

Opel Corsa 5-ov
Hinta alkaen 15 347 €

Malli 1.0T ecoFLEX start / stop (90 hv)
Moottori 998 cm3, 3-syl. Bens. Turb.
Vaihteisto 6-vaiht. man.
Teho 66 kW (90 hv) 3 700–6 000 r/min
Vääntö 170 Nm / 1 800–3 700 r/min
0-100 km/h 11,9 s
Huippunopeus 180 km/h
Keskikulutus 4,3 / 100 km
CO2-päästöt 102 g/km
Mitat pituus 4 021 mm, leveys 1 746 mm, korkeus 1 479 mm, akseliväli 2 510 mm
Omamassa 1 199 kg
Tavaratila 285–1 120 l

Lue myös:

    Uusimmat