Mainos

Video: Poliisit järjestivät raikuvan katusoittotempauksen Helsingissä – "Se kyllä osui ja upposi"

6:05

Helsingin poliisi järjesti lauantaina flashmob-tempauksen Helsingin Narinkkatorilla. Tarkoitus oli juhlistaa tänä vuonna 200-vuotispäiväänsä viettävää Suomen poliisia ja ilahduttaa ihmisiä jollakin erilaisella.

Helsingin Narinkkatorille tehty "meluvalitus" sai lauantaina hieman erilaisen päätöksen kuin mihin kenties ollaan totuttu. 

Flashmob

Flashmobin idea on, että joukko ihmisiä kerääntyy ennalta sovittuun paikkaan ja tekee jotakin odottamatonta. Kun yleisö on yllätetty, flashmobissa osallisena olleet jatkavat toimintaansa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Poliisi lähestyi katusoittajia ja ilmoitti, että soitto häiritsee paikallisia yrittäjiä. Pitäisi yrittää soittaa hiljempaa. Paikalla olleet poliisit alkoivat kokeilla soittimia, jotka eivät tuota niin paljon ääntä.

Poliisien säestyksen saattelemana lisää Helsingin poliisisoittokuntaa alkoi saapua paikalle. Pian koko Narinkkatori raikasi soittokunnan tahtiin.

Idea syntyi jo kaksi vuotta sitten

Helsingin poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori kertoo, että ajatus tempaukseen syntyi orkesterin ideointipalaverissa jo kaksi vuotta sitten. 

Oikea aika tapaukselle siunaantui nyt, kun poliisi juhlii tänä vuonna 200-vuotista taivaltaan.

Palaute paikan päällä oli Ruusuvuoren mielestä erittäin positiivista. 

– Vaikka flashmobin ajatus on, että tullaan nopeasti paikalle ja jos mahdollista, paetaan paikalta vieläkin nopeammin, ehtivät muutamat ihmiset nykäistä hihasta ja sanoa, että tämä oli mahtava juttu.

– Tämä oli hyvin toisenlainen tapa tuoda poliisi esille, mutta tämä kyllä osui ja upposi, Ruusuvuori nauraa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.