Video paljasti julmuuden ponia kohtaan – brasilialainen huippu-urheilija pitkään pannaan

Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 kilpaillut brasilialainen kouluratsastaja Leandro Aparecido da Silva, 45, on saanut kansainväliseltä ratsastajainliitolta FEI:ltä kolmen vuoden kilpailukiellon julmasta toiminnasta ponia kohtaan. Lisäksi hän joutuu maksamaan teoistaan yhteensä 7 000 Sveitsin frangia eli reilut 6 300 euroa.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin viime vuonna laajalti leviämään lähtenyt video, jossa da Silva ratsastaa tyttärensä pienellä Pirulito-nimisellä ponilla. FEI katsoi, että da Silva oli aivan liian painava ponin selkään ja hän ratsasti lisäksi aggressiivisella tavalla. Da Silva kiskoi ohjaksista suhteettoman kovaa aiheuttaen eläimelle kipua. Lisäksi koira juoksi ponin perässä, mikä tuotti eläimelle stressiä.

Da Silva oli sanonut poliisille, että poni oli purrut hänen tytärtään, minkä jälkeen hän oli sanojensa mukaan antanut ponille ”ojennusta”. Todisteita tyttären väitetystä haavasta ei kuitenkaan ollut.

FEI tulkitsi, että ratsastuksen tarkoituksena oli rangaista väärin väitetysti käyttäytynyttä eläintä ja/tai aiheuttaa sille pelkoa.

Da Silvan väitteen mukaan hänen videolla näkyvää toimintaansa ovat tulkinneet väärin ihmiset, jotka ovat "epätietoisia käytetystä tekniikasta".

Toisella sosiaalisessa mediassa levinneellä videolla samalla ponilla ratsasti da Silvan 20-vuotias poika. Hän törmäsi videolla esteeseen, koska koiran jälleen seuraama poni ei pystynyt kunnolla hyppäämään niin raskas kuorma selässään. Poni kaatui tämän seurauksena vaarallisesti.

FEI:n mukaan videot herättävät kysymyksiä siitä, oliko kyse vain yksittäisestä tapahtumasta, vai ovatko vastaavat harjoitteet olleet yleisiä da Silvan perheessä. Da Silvalle langetettiin kolmen vuoden kilpailukielto, ja hän joutuu maksamaan teoistaan reilun 6 300 euron suuruisen summan.

Da Silvalla on kolme viikkoa aikaa valittaa tuomiostaan urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin.

Pan-Amerikan kisoissa kaksi joukkuepronssia saavuttanut Da Silva sijoittui Pekingin olympialaisten kouluratsastuksessa 42:nneksi vuonna 2008.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja