Video paljastaa käsidesin näkymättömän vaaran: "Kaikki eivät tiedä, mitä etanoli tekee"

Tiktokkaaja muistuttaa käsidesin vaarasta. Varoitusvideosta kertoo News.com.au.

Birminghamilainen tiktokkaaja julkaisi viime kuussa videon, jolla hän kehottaa muita olemaan varovaisia käsidesin kanssa, jos lähellä on tulta. Nimimerkkiä @wolfywolf76 käyttävä henkilö havainnollistaa asiaa näyttämällä, mitä silloin voi tapahtua: hän kaataa tilkan käsidesiä tiskialtaan metallireunalle. Sitten hän vie sytkärin liekin lähelle käsidesitilkkaa.

Paljain silmin käsidesigeelissä ei näy muutoksia. Kun hän hetkeä myöhemmin ottaa talouspaperin palan ja vie sen lähelle käsidesitilkkaa, paperin reuna syttyy palamaan. Liekkiä ei pysty havaitsemaan silmin. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Voi tulla yllätyksenä

Miehen käyttämä käsidesimerkki on nimeltään Cuticura. Sen sanotaan tappavan 99 prosenttia bakteereista. Tämän käsidesituotteen alkoholipitoisuus on 66 prosenttia. Valviran mukaan Suomessa kuluttajakäyttöön myytävän käsidesin etanolipitoisuus ei saa olla yli 80 tilavuusprosentiltaan.

– Kaikki eivät tiedä, mitä etanoli tekee, videon tekijä sanoo.

Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) kertoo, että alkoholipitoinen käsidesi on helposti syttyvä neste, mutta se on vain muutamassa tapauksessa yhdistetty palo-onnettomuksiin.

Joka tapauksessa käsidesiä tulisi säilyttää turvallisessa paikassa. Käsihuuhdeannostelijat pitäisi luonnollisesti asentaa oikein ja niiden kunnosta pitäisi huolehtia.

Katso myös: Helsinki distilling company alkoi viime vuonna valmistaa myös käsidesiä.

Helsinki distilling company valmistaa nyt myös käsidesiä! 2:26

Lue myös:

    Uusimmat