VIDEO: Onnettomuus teki Hotakaisesta kiireisemmän: Kaikki voi loppua milloin tahansa

Kirjailija Kari Hotakainen nähtiin Huomenta Suomen haastattelussa Kirjan ja ruusun päivänä.

Torstaina vietetään Kirjan ja ruusun päivää. Kari Hotakaisen teos Kantaja on tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivän nimikkoteos. Hotakainen kertoi urastaan ja tulevaisuuden mietinnöistään Huomenta Suomen haastattelussa.

Kari Hotakainen tunnetaan muun muassa teoksistaan Juoksuhaudantie, Ihmisen osa ja Luonnon laki. Hotakainen on toiminut vapaana kirjoittajana vuodesta 1995, joten meneillään on juhlavuosi.

– 20 vuotta tulee täyteen vapaana kirjoittajana, vielä jotain on myös jäljelläkin toivottavasti, Hotakainen sanailee.

58-vuotias kirjailija on ollut mietteliäänä uransa suhteen, millaisia ajatuksia lähestyvä 60 vuoden ikäpyykki tuo?

– Ihminen voi suunnitella kaikkia, mutta suunnitelmat voivat loppua kolmen sekunnin päästä. Yritän olla toimelias ja touhukas huithapeli loppuun saakka.

Hotakaisen kevät keskeytyi maaliskuussa 2012 rankalla tavalla, kun mies joutui vakavaan liikenneonnettomuuteen. Vaikuttiko onnettomuus kirjailijan kirjoitustyyliin tai ajatuksiin?

– Se vaikutti sillä tavalla, että olen aika äkkipikainen ja kiireinen ollut päänsisäisesti aina. Nyt minusta on tullut vielä kiireisempi, koska kaikki voi päättyä milloin tahansa.

Mikä teos on yllättänyt Hotakaisen? ”Että niinkin paljon minua parempia kirjailijoita on olemassa”. Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat