Mainos

Video: Milloin meteorologi pitäisi kesälomansa? Pari vinkkiä ylitse muiden

MTV Uutisten meteorologit lomailevat mieluiten loppukesällä ja parissa eri pätkässä.

MTV Uutisten meteorologit Pekka Pouta, Aleksi Jokela ja Markus Mäntykannas suosivat kaikki lomailussaan loppukesää ja loman jakamista useaan osaan. Loppukesä on alkukesää mieluisampi meteorologeille siksi, että tilastollisesti loppukesällä on lämpimämpää ja vedetkin ovat lämmenneet. Useammassa osassa lomailemalla meteorologit yrittävät varmistaa, että ainakin jollekin pätkälle osuisi hyvä sää.

Meteorologi Miina Manniselle hyvä ilma on asenteesta kiinni.

– Tykkään liikkua luonnossa ja ulkona aina. En hulluna välitä säästä, hyvä ilma on asennekysymys. Alkukesässä on taikaa, kun on niin paljon tuoretta vihreää ja tuoksuja, ja kun valon määrä vielä pökerryttää. Ja onhan niissä loppukesän kiireettömissä päivissä ja elokuun illoissakin ihanaa. Ja mitä ajattelin tehdä kesällä? Olla kiirehtimättä mihinkään. Pyöräillä ja nauraa paljon, sanoo Miina Manninen.

– On minulla yksi neuvokin. Taivas on aina kaunis. Aina, harmaanakin päivänä. Sen kun näkee, niin elämä on kevyempää, pohtii Manninen.

Meteorologi Mette Mannonen nauttii kesästä myös töissä.

– Olen mielelläni kesällä töissä, sillä työpaikalla on silloin rauhallisempaa. Yleensä heinäkuun loppupuolella käyn mökillä, kun uimavedet ovat lämmenneet.

Paikkakuntakohtaiset sääennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta Pekka Poudan, Aleksi Jokelan ja Markus Mäntykannaksen vinkit ja perustelut heidän mielestään kesän parhaista loma-ajankohdista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.