Video: Markku Alén ja Super-Tesla – ”Spede-linko, katapultti ja mykistävä”

– En mä tällaista räjähdystä ole ennen kokenut, Teknavin toimittaja Marko Terva-aho totesi 700–hevosvoimaisen Teslan kyydissä.

Miltäköhän mahtaa tuntua 700–hevosvoimainen sähköauto? Sitä pohti Teknavin vauhtikaksikko Markku Alén–Marko Terva-aho Teknavin toimistolla ennen ”Super-Teslan” kuvauksia. Kuvausten suunnittelupalaveri kesti tavallista pidempään, sillä sähköauton toimintamatka herätti epäilyksiä.

Valmistajan mukaan autolla pitäisi päästä yli 400 kilometriä, mutta kuten olemme sähköautojen kanssa nähneet, niin todellisuus voi olla tarua ihmeellisempää. Varsinkin kun ratin takana on Dr. Alén ja raskas kaasujalka. Määränpäähän Räyskälään oli matkaa noin 110 kilometriä, joten totesimme, että on parempi ottaa varmaan päälle ja viedä auto edeltävänä päivänä lataukseen lähemmäksi Räyskälää. Aamulla akut olivat täynnä ja mittari näytti toimintamatkaksi 407 kilometriä. Avaimet Alénin kouraan ja matka kohti Räyskälän lentokenttää.

Sähköauto ei ole täysin vieras käsite Teknavin vauhtikaksikolle, sillä kokemusta löytyy Fisker Karman ja suomalaisopiskelijoiden rakentamasta ERA täyssähköauton ratista. Inarin jääradalla testattu ERA-urheiluauto kertoi sähköautojen potentiaalista. Nyt alla oli vielä huomattavasti tehokkaampi sähköauto: 700-hevosvoimainen Tesla Model S P85d. Teslan suorituskyky tekee vaikutuksen molempiin herroihin.

– En mä tällaista räjähdystä ole ennen kokenut, Terva-aho tokaisee.

– Jymypaukku, iso jytky, Alén komppaa.

Tesla vakuuttaa vauhtikaksikon myös hyvillä ajo-ominaisuuksillaan ja lähes äänettömällä kulullaan. Jotain purnattavaakin löytyy. ”Letkujen” kanssa leikkiminen ei innosta ja toimintamatka saisi olla pidempi. Usko sähköiseen tulevaisuuteen on kuitenkin havaittavissa molempien naamalta. Ja sähkö riitti lopulta Helsinkiin asti.

Katso alta Teknavin tv-ohjelmassa esitetty kaksiosainen juttu Teslasta. Lisää Tesla- ja sähköautotarinaa voi lukea puolestaan alla olevista linkeistä.

Lue myös:

    Uusimmat