Video: America first, Finland second! Suomi-video leviää netissä

Hollanti julkaisi humoristisen videon, jolla pyydetään Donald Trumpia asettamaan heidän maansa kakkoseksi heti Yhdysvaltojen jälkeen. Videosta tuli someilmiö ja seuraajia julkaistiin monessa muussa Euroopan maassa – nyt myös Suomessa.

Suomessa on tehty monien muiden Euroopan maiden tapaan video, jossa parodioidaan Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia ja pyydetään häntä asettamaan Suomi toiseksi heti Yhdysvaltain jälkeen.

Trump toisteli virkaanastujaispuheessaan monesti: ”America first!” tarkoituksenaan osoittaa, että virkaanastujaispäivästä lähtien maa asettaa Yhdysvaltojen edun etusijalle. Tämä on poikinut monia parodisia videoita Euroopassa.

Hollanti julkaisi ensimmäisenä humoristisen videon, jonka sanotaan olevan peräisin maan hallitukselta. Videolla Trumpin puhetapaa imitoiva ääni kertoo hollannista hauskoja tosiasioita – ja joitain ”vaihtoehtoisia tosiasioita” – ja selittää, miksi Hollannin pitäisi tulla toisena Yhdysvaltojen jälkeen.

Videosta on uutisoitu laajalti ja esimerkiksi The New York Times on kertonut parodiasta Yhdysvalloissa. Ilmiö on levinnyt moniin Euroopan maihin: esimerkiksi Belgia, Saksa, Tanska, Liettua, Luxemburg, Portugali ja Sveitsi ovat tehneet oman videonsa.

Nyt video on tehty myös Suomessa. Sillä on 50 000 katselukertaa ja Trumpin pyydetään kiinnittämään huomiota esimerkiksi siihen, että Nurmijärven vaakuna muistuttaa Trumpin päitä profiilista kuvattuna.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja