Venyttelystä on hyötyä – lue, mitä!

Venyttely tekee hyvää sekä keholle että mielelle.

Verenkierto lisääntyy

Venyttely parantaa verenkiertoa ja ravintoaineiden saantia lihaksissa. Täten se vähentää myös lihaskipuja treenin jälkeen. Kun lihakset ovat vähemmän kipeät, samojen lihasten uudelleen treenaamisesta ja ylipäänsä liikunnan harrastamisesta tulee helpompaa. Jokapäiväinen elämä muuttuu mukavammaksi.

Joustavuus paranee

Ikääntyessä lihakset pikkuhiljaa lyhenevät ja kiristyvät. Tämän takia kehon joustavuus vähenee ja ihminen tulee alttiimmaksi lihas-, jänne- ja nivelvammoille. Joustavuutta lisäävä venyttely vähentää edellä mainittujen vammojen riskiä ja mahdollistaa helpomman kuntoilun.

Liikeala laajenee

Venyttely lisää nivelten liikkuvuutta. Parempi liikeala puolestaan mahdollistaa paremman tasapainon, ja parempi tasapaino tarkoittaa, että on vähemmän altis kaatumisille ja niistä seuraaviin vammoihin. Erityisesti ikääntyessä tällä on merkitystä. Liikkuvuudesta on hyötyä myös kehonrakennuksessa, sillä kunnollisten liikeratojen avulla treenistä saadaan kaikki hyöty irti.

Stressi vähenee

Stressi voi aiheuttaa lihasjäykkyyttä ja vaikuttaa siten negatiivisesti koko kehoon. Hellät venytykset rentouttavat stressin kipeyttämiä lihaksia. Ja aivan kuten muukin liikunta, lyhyetkin venyttelyharjoitukset voivat rahoittaa mieltä, tarjota tarvitun henkisen hengähdystauon ja antaa keholle mahdollisuuden latautua uudelleen.

Lievittää alaselkäkipua

Monet ihmiset kärsivät kroonisesta alaselkäkivusta. Venyttely on erinomainen tapa vahvistaa lihaksia ja siten lievittää kipua ja arkuutta. Koska esimerkiksi alaselän ja reisien lihakset vaikuttavat asentoon ja ryhdikkyyteen, niitä venyttelemällä on mahdollista vähentää tai päästä eroon kivusta.

Lähteet: Fitday.com, Shape.com, Uk.askmen.com

Kuva: Colourbox.com

Miten venytellään helposti alle viidessä minuutissa? Katso mallia videolta.

Katso ohjeet helppoon ja nopeaan venyttelyyn! 4:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja