Venäläisvalmentaja syytti Joni Mäkeä sääntörikkomuksesta, riehuneelle Bolshunoville synninpäästö: "Sasha ei pystynyt hillitsemään itseään"

0:24
Aleksandr Bolshunov sekosi täysin maalialueella – katso videolta, miten venäläistähti hyökkäsi Joni Mäen päälle.

Aleksandr Bolshunovin hyökkäys Joni Mäen päälle hiihdon maailmancupissa on kuohuttanut tunteita. Tassin mukaan venäläisen valmentajan Juri Borodavkon syyttävä sormi osoitti yllättäen Mäkeen. 

Borodavkon mukaan Suomen ankkurina hiihtänyt Mäki rikkoi sääntöjä vaihtaessaan linjaansa loppusuoralla Bolshunovin eteen. Kansainvälisen hiihtoliiton kilpailunjohto ei nähnyt Mäen toimissa virhettä.

– Rikkoiko suomalainen sääntöjä? Tietenkin rikkoi. Hän töytäisi Bolshunovia ja itseasiassa töytäisi hänet reunukseen, Borodavko tilitti Tassin haastattelussa.

Bolshunov ei Mäen siirtoa sulattanut, vaan koitti huitaista suomalaista sauvalla. Maalialueella Bolshunov ajoi päin Mäkeä, joka kaatui maahan. Borodavko ei lähtenyt sättimään suojattiaan.

Voit katsoa Bolshunovin ruman tempun pääkuvan videolta.

– Tunteet ovat tunteita. Jokainen urheilija taisteli voittaakseen. "Sasha" ei pystynyt hillitsemään itseään maalialueella, joten häntä rankaistiin epäurheilijamaisesta käytöksestä, Borodavko sanoi.

– Tietysti olisi tärkeää hillitä tunteensa. Mutta se on erittäin vaikeaa, koska molemmat urheilijat halusivat voittaa vastustajansa. Molempien joukkueiden hylkääminen olisi ollut oikea ratkaisu. Jos "Sasha" olisi hillinnyt itsensä maalialueella, olisimme tulleet toiseksi ja kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja