Joni Mäki paljasti: psyykkasi Aleksandr Bolshunovia kisan aikana, sai matkamuiston hurjasta rähinästä – venäläistähden raivo purkautui maalissa

0:24
Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

Joni Mäki paljasti saaneensa kisamuiston yhteenotosta venäläistähti Aleksandr Bolshunovin kanssa. Suomalaishiihtäjä kertoi myös kuittailleen kilpakumppanilleen kesken Lahden maailmancup-viestin. 

Miesten 4 x 7,5 kilometrin viesti päättyi sekasortoon, kun Mäelle loppukirissä taipunut Bolshunov huitoi ensin suomalaista kohti sauvallaan loppusuoralla ja lopulta taklasi Mäen kumoon maalialueella. 

Katso pääkuvan video: Aleksandr Bolshunovilta törkeä temppu kisan maalissa!

Bolshunov ilmeisesti koki, että Mäki leikkasi sääntöjenvastaisesti hänen reitilleen, mutta Suomi pysyi tuloksissa kakkosena, kun Venäjän puolestaan hylättiin Bolshunovin riehumisen takia. 

Mäellä oli maalialueella kädessään kylmähoitoa. 

– Kaaduin käteni päälle. Siinä on nyt lunta (viilentämässä), Mäki kertoi, eikä osannut vielä kertoa, millaisia osumia hän kahakassa sai. 

Mäen mielestä hän valitsi latu-uransa oikein, eikä oikein ymmärtänyt, miksi Bolshunov lähti vielä puskemaan oikeaa laitaa pitkin. Venäläinen sotkeutui Mäen kalustoon, mistä välikohtaus sai alkunsa. 

– Luulen, ettei hän olettanut kamppailevani minun kanssa loppusuoralla, kun on koko alkukauden voittanut.

– Ei tuollainen kuulu hiihtoladuille. Toivottavasti tuollaista ei tapahdu jatkossa.

Mäki sai kamppailusta kisamuiston. 

– Sain Bolshunovin siteen matkaan. Laitan sen palkintokaappiin. Se jäi tuonne (maalialueelle), eikä kukaan sitä ottanut mukaan, Mäki hymyili. 

Suomalainen psyykkasi Bolshunovia jo 7,5 kilometrin matkalla. 

– Huomasin, että laskuissa menin aina ohitse Bolshunovista. Veikkaan, että sekin vähän provosoi häntä, kun tulin laskussa rinnalle ja kattelin kaveria.

Viimeinen silaus tuli laskussa stadionille. 

– Hyvästelin hänet tuossa koiratarhalla. Kun laskettiin, sanoin että "bye". 

– En tiedä, että ymmärsikö hän. Näin vain, että minulla on niin paljon parempi suksi, että olin aika varma kakkossijasta, Mäki summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja