Jelena Välbe paljastaa: Aleksandr Bolshunov sai luvan kielletyn aineen käyttämiseen

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kertoi Championat-lehdelle venäläistähti Aleksandr Bolshunovin saaneen viime syksynä erikoisluvan kielletyn aineen käyttämiseen.

Tapahtuma juontaa juurensa viime syksyyn ennen maailmancup-kauden alkua. Venäjä haki Bolshunoville poikkeuslupaa kielletyn aineen käyttämiseen tämän suuoperaation vuoksi.

– Tällä kaudella hän pyysi poikkeuslupaa, vaikka se ei olisi ollut välttämätöntä. "Sashalla" oli ongelmia hampaidensa kanssa. Oli lääke, jota pystyi käyttämään operaation aikana, Välbe selventää Championatille.

Koska viralliset kilpailut eivät häämöttäneet vielä näköpiirissä, ei kielletylle aineelle olisi välttämättä edes tarvinnut erityislupaa.

– Lääkärit sanoivat, ettei erityisluvalle olisi tarvetta, koska kauden alku oli vielä kaukana. Teimme sen kuitenkin. Sasha suhtautui asiaan tosi kunnioittavasti ja tiukasti. Hän halusi olla varma, ettei mitään tapahtuisi. Mutta kyse oli vain yhdestä kerrasta, Välbe kertoo.

Venäläistähdelle tehdyn operaation taustalla oli Bolshunovin leuassa ollut kysta, joka oli hoitamattomuuden vuoksi päässyt kasvamaan hänen luuhunsa.

Lue myös:

    Uusimmat