Venäjän hiihtopomolta huolestuttavia tietoja Aleksandr Bolshunovin tilasta – hiihtotähti kuntouttaa itseään Suomessa

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Aleksandr Bolshunov muistetaan ikuisesti suomalaiskatsomoissa Joni Mäen kolaamisesta maalialueella

Venäläisen maastohiihdon ykköstähti Aleksandr Bolshunov oleilee tällä hetkellä Suomessa. Hän toipuu parhaillaan leikkauksesta.

Bolshunov on kärsinyt harjoittelukauden aikana terveysongelmista. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kertoi Championat-sivuston mukaan, että Bolshunov on käynyt operoimassa leukansa.

– Sasha on parhaillaan Suomessa. Hän kuntouttaa itseään kävelemällä. Kyllä, vain kävelemällä, Välbe oli kertonut.

Venäläisen Skisport-sivuston mukaan Bolshunov matkusti Suomeen pari päivää aikaisemmin ennen venäläishiihtäjien varsinaisen harjoitusleirin alkua Muoniossa.

Bolshunovin oli tarkoitus mennä jo aikaisemmin tässä kuussa operaatioon, mutta se peruutettiin. Leikkaustoimenpidettä vaadittiin, kun hänen leuassaan olevan kystan hoito oli laiminlyöty. Kysta oli päässyt kasvamaan hänen luuhunsa.

Kystan arvioidaan johtuneen aiemmin tehdystä hampaan hermostokanavan operaatiosta, jossa hammastäyte oli asetettu virheellisesti.

Bolshunov on yksi Venäjän olympiakomitean suurimpia mitalitoivoja helmikuussa järjestettäviin Pekingin talviolympialaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat