Venäläismitalisti hämmästelee: "En huomannut norjalaishiihtäjillä mitään astman merkkejä"

Norjan toiminta Pyeongchangin olympialaisissa kohahdutti, kun sikäläinen olympiakomitea oli varannut yhteensä yli 6 000 astmalääkeannosta urheilijoidensa käyttöön. Venäläinen olympiamitalisti Andrei Larkov hämmästelee Norjan astmakokonaisuutta ääneen nyt olympialaisten jälkeen.

– En huomannut mitään astman merkkejä norjalaishiihtäjillä, eivätkä he valittaneet sairaudesta. Norjan hiihtomaajoukkue oli silti varustautunut sen hoitoon Pyeongchangissa yli 2 000 salbutamoliannoksella, Larkov kommentoi venäläisen Sport-Expressin mukaan.

Larkov kuitenkin muistutti, ettei hän ole valmis tekemään norjalaishiihtäjistä mitään lopullisia johtopäätöksiä.

Astmakohu

Norjan maastohiihtäjien astmalääkkeiden käyttö on nostattanut viime vuosina paljon porinaa. Kesällä 2016 hiihtotähti Martin Johnsrud Sundby sai kahden kuukauden kilpailukiellon jäätyään kiinni salbutamoli-aineen liian korkeista pitoisuuksista. Sundby oli saanut salbutamolia Ventoline-astmalääkkeestä.

Pyeongchangissa Sundby täydensi menestyksekästä arvokisasaldoaan kahdella kullalla (viesti ja parisprintti) sekä yhdistelmäkilpailun hopealla. Larkov puolestaan saavutti viestihopeaa ja pronssia 50 kilometrin perinteisen kisassa.

Ritakallio: Suomalainen huippu-urheilu valtavasti Norjaa jäljessä 2:50

Lue myös:

    Uusimmat