Venäläiskuski teki saman ratkaisun kuin Kimi Räikkönen: ei polvistunut F1-kisan alla – "Minulle se oli käsittämätön idea"

Itävallan GP:n alla iso huomioarvo kohdistui F1-kuljettajien tekemään rasismin vastaiseen eleeseen. Useat formulakuskit polvistuivat, Lewis Hamiltonin johdolla, Black Lives Matter -kampanjan tukieleenä. Rivit kuitenkin rakoilivat.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

20 kuljettajasta yhteensä kuusi jäi seisomaan. Suomalaisista Kimi Räikkönen teki saman ratkaisun kuin muun muassa hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi.

F1-tähdet Charles Leclerc ja Max Verstappen perustelivat kieltäytymistään sillä, että ele tulkitaan monissa maissa hyvin kyseenalaiseksi.

Nyt AlphaTaurin Daniil Kvjat perusteli sitä, miksi hän jäi seisomaan.

– Kun he (F1:n kuljettajayhdistys) ehdottivat polvistumista rasismin vastaisena eleenä, se oli minulle käsittämätön idea, Kvjat totesi venäläiselle 1TV:lle.

– Ai että miksi niin? Koska tuo sotii minun venäläistä mentaliteettiani vastaan. Polvistun kotimaani, lippuni ja Jumalan puolesta, Kvjat julisti.

Kvjat kuitenkin kiistää, että hän olisi mitenkään liikettä vastaan.

– Kaikki kuljettajat osoittivat sitoutuneisuutta pitämällä t-paitoja yllään, Kvjat viittasi ”End Racism” -paitoihin, jotka nähtiin kaikkien kuskien yllä lähtöviivalla.

Lue myös:

    Uusimmat