Venäläisjulkkisten nakubileistä paljastava video julki – räikeimmin vilautellut vankilaan, muutkin joutuivat pulaan

Venäläisjulkkisten nakubileistä paljastava video julki 1:05
Tältä näytti Venäjän julkkisten "melkein nakubileet".

Moskovalaisessa Mutaborin yökerhossa järjestettiin 20. joulukuuta julkisuuden henkilöille tarkoitetut suljetut "melkein nakujuhlat".

Juhlan organisoi Venäjällä tunnettu tv-julkkis Anastasia Ivljeva. Osallistujien joukossa oli monia tv-esiintyjiä Venäjän valtion hallinnoimilta televisiokanavilta sekä muita maan isoja julkisuuden nimiä, kuten laulajia.

Videolta pääset katsomaan, miltä "melkein nakubileissä" näytti.

Venäjän viranomaiset, presidentti Vladimir Putinin tukijat, valtakunnallinen media ja ortodoksiset kirkot ovat tuominneet jyrkästi juhlan samalla, kun maa käy sotaa, tai Venäjän mukaan "suorittaa erikoisoperaatiota" Ukrainassa.

Ura.ru uutissivuston mukaan Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan kerrotaan ilmoittaneen, että juhliin osallistuneiden maine on "tahrattu".

Muusikot silmätikkuina

BBC:n mukaan muusikoita on rangaistu juhliin osallistumisesta esimerkiksi perumalla heidän keikkojaan sekä katkaisemalla yhteistyösopimuksia valtion kanssa.

Brittilehti kertoo, että osa juhliin osallistuneista laulajista oltaisiin poistettu etukäteen nauhoitetusta Venäjän uudenvuoden aaton viihdeohjelmasta.

Venäjällä megajulkkiksen asemaa nauttiva laulaja Filipp Kirkorov oli yksi bilettäjistä.

Tiedostan, että tein virheen. Viimeinen toivomani asia on, että tällainen tapahtuma rajoittaa uraani Venäjällä. Ainoassa maassa, jossa olen artisti ja jonka kansalainen olen, Kirokov pahoittelee.

Venäläinen räppäri Vacio, oikealta nimeltään Nikolaj Vasiljev vangittiin 15 päiväksi pidettyään yllään juhlissa ainoastaan sukkaa peniksensä päällä.

Myös vuoden 2008 Euroviisujen laulukilpailut voittanut Dima Bilan osallistui juhliin, muttei tiennyt omien sanojensa mukaan minkälaisista juhlista oli kyse.

Puin päälleni poolopaidan, trenssitakin, housut ja kengät. En voinut tietää etukäteen, mitä muut pistävät päälleen, Bilan vakuuttaa.

Nyt juhlat järjestänyttä Ivljevaa kohtaan aiotaan kohdistaa oikeudellisia toimia.

Sanotaan, että Venäjä tiedetään kuinka antaa anteeksi. Haluan pyytää, teiltä ihmisiltä, toisen mahdollisuuden. Jos vastaus on ei, olen valmis julkiseen teloitukseeni. En ujostele. Olen valmis jokaiseen lopputulokseen, Iljeva kertoo julkaisemassaan videoviestissä.

Lähteet: BBC, Reuters 

Lue myös:

    Uusimmat