Mainos

Venäläiset lehdet: Kalavelkojen maksu suoritettu

Suomen raskaan tappion jälkeen venäläiset lehdet ovat hehkuttaneet omiensa voittoa mitä moninaisimmin sanakääntein.

Ria-Novosti ja Itar-Tass -lehdet kirjoittivat, että "venäläiset kiekkoilijat hajottivat Suomen leijonat", Sport Express oli sitä mieltä, että "maksoimme viime vuoden velat suomalaisille takaisin" ja Sportboxin mukaan "Malkin vei venäläiset finaaliin".

Vaikka venäläiset voittivatkin Suomen suurella maalierolla, Venäjän maajoukkueen päävalmentajan Zinetula Biljaletdinovin mukaan ottelu oli erittäin mielenkiintoinen, eikä missään nimessä helppo.

– Tiesimme, kuinka suomalaiset tulevat pelaamaan, sillä valmistauduimme erittäin huolella. Olen ylpeä, että kaikki pelaajat pelasivat tänään oikein ja kurinalaisesti, valmentaja kommentoi All Sport -lehdelle.

Ottelun tähti Jevgeni Malkin teki valmentajaan positiivisen vaikutuksen.

– Hän on suuri tähti. En ole työskennellyt hänen kanssaan aikaisemmin ja vasta nyt tutustuin häneen paremmin. Hän on hyvä mies.

"Koulutimme suomalaisten joukkuetta"

Itar-Tassin toimittajat Anastasia Andreeva ja Igor Lenkin kehuvat suomalaisia jääkiekkoilijoita, jotka heidän mukaansa taistelivat täysillä, mutta eivät mahtaneet venäläisille mitään.

– Joukkueen johtotähti Malkin näytti upean hattutempun ja sai joukkuetovereilleen aikaan hyvän pelifiiliksen, he kommentoivat.

Toimittajien mukaan ottelun ainoa jännityshetki oli toisen erän puolivälissä, kun Malkin sai vamman ja lähti pois jäältä lääkäreiden saattamana. Jäähallin täytti huojentunut huokaisu, kun venäläisten idolin saapui jälleen jäälle ja pystyi jatkamaan peliä.

Sovetskii Sportin toimittajan Dmitrii Ponomarenkon mielestä vasta venäläisten neljäs maali katkaisi täydellisesti Leijonien selän:

– Ottelun loppuajan venäläiset vain kouluttivat Suomen joukkuetta, toimittaja analysoi.

Kolmannen erän aikana Itar-Tassin toimittajat huomasivat Venäjän kannattajien katsomossa mielenkiintoisia, itsetehtyjä kylttejä, joissa luki "Myydään lippuja pronssiotteluun".

"Viime vuosien kalavelat maksettu"

Monille pelattu välierä toimi revanssiotteluna.

Suomi sai vihdoin maistaa omaa lääkettään: R-Sport –lehti muisteli, kuinka Venäjä hävisi Suomelle vuosi sitten Slovakiassa ja vuonna 2007 Moskovassa. Venäjän karvaat tappiot eivät ole unohtuneet venäläiseltä medialta.

Sportbox ja R-Sport –lehdet muistuttavat, että tilastot olivat venäläisten puolella: vuodesta 1986 jälkeen jääkiekon MM-kisojen isäntämaa ei koskaan ole voittanut kisoja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.