Suomi jäi ilman kultamitalia - huomenna mahdollisuus pronssiin

Suomen ja Venäjän välinen kamppailu oli Venäjän ylivoimaa. Välieräottelussa selvisi, kumpi joukkue pelaa huomenna illalla finaalissa kultamitalista.

Venäjähän se sinne meni komein loppulukemin 6-2.

Suomi aloitti pelin upeasti siirtymällä 1-0 -johtoon ensimmäisessä erässä. Venäjä kuitenkin tasoitti erän loppupuolella tekemällä 1-1-maalin. Alle minuutti ennen ensimmäisen erän loppumista Venäjä siirtyi 2-1-johtoon.

Suomen maalin teki Janne Niskala, Venäjän molemmat iski Jevgeni Malkin.

Toisen erän puolivälissä Venäjä vaikeutti Suomen matkaa kultapeliin tekemällä kolmannen maalin. Ja erän lopulla Venäjän neljännen maalin iski - kukapa muukaan kuin Malkin.

Kolmas erä alkoi Suomen kannalta synkästi - kiekko pomppi maalivahti Vehasen taakse, kun erää oli ehtinyt kulua vain reilun minuutin verran. Tilanne oli jo 1-5 Venäjän hyväksi.

Kolmannessa erässä maaliero Venäjän hyväksi oli jo 6-1. Suomen Mikael Granlund kavensi erän loppupuolella pelin 6-2:een.

Suomi pelaa huomenna päivällä pronssista Tsekkiä tai Slovakiaa vastaan.

Täpötäysi Helsinki Areena odotti Leijonilta kovaa peliä ja voittoa, mutta paikalla oli myös venäläisfaneja, jotka uskoivat omiensa voittoon.

Venäjä on ollut tässä MM-turnauksessa pelottavan kova.