Mainos

Jääkiekkomies Ahtisaari: Venäjä ansaitsi voittonsa

Presidentti Martti Ahtisaari oli seuraamassa Suomen ja Venäjän välistä välieräottelua paikan päällä. Turnauksessa ylivoimaisesti pelannut Venäjä voitti ottelun 6-2.

– Se osoittaa sen, että kisat ovat kovat ja venäläisillä on tavattoman hyvä joukkue. Venäläiset ansaitsivat tänään voittonsa. Ei Suomikaan huonosti pelannut. Jos olisi onnistuttu saamaan toinen maali heti ensimmäisen jälkeen, olisi voinut käydä ihan toisin, Ahtisaari sanoo.

Aiemmin kisoissa Ahtisaari on ollut katsomassa molemmat USA-ottelut.

– Yhdysvaltoja vastaan ensin hävitään, ja toisessa ottelussa voitetaan upeasti loppusekunneilla. Ei sen parempaa peliä voisi olla. Kyllä kaikki meidänkin aitiossamme hyppivät.

Ahtisaari aikoo tulla myös huomiseen pronssiotteluun.

– Täytyy toivoa, että pelaajat jaksavat vielä. Tämä on ollut aika rankka turnaus.

Työkiireiden takia presidentillä ei ole paljon aikaa käydä katsomassa urheilua, ja kotikisojen katsomoonkin hän onnistui pääsemään siksi, että muut ohjelmat peruuntuivat.

Jalkapallofani

Lajeista erityisen lähellä sydäntä on jalkapallo.

– Olen aikanaan nuorena miehenä asunut Kuopiossa ja kuulun Aulis Rytkösen ihailijoihin. Sen takia katselen jalkapalloa edelleenkin.

Hän aikoo katsoa myös tämäniltaisen jalkapallon Mestarien liigan finaaliottelun Chelsea-Bayern München.

- Parasta, etten sano, kumpi niistä on suosikkini, koska olen Manhester Unitedin kannattaja ja minulla on ystävinä sekä Chelsean että Arsenalin kannattajia. Pitää olla hiljaa, koska oma suosikkini on jo pudonnut pois pelistä, Ahtisaari naurahtaa.

Lippukohu unohtui nopeasti

Ahtisaaren mukaan on tärkeää, että Suomessa järjestetään jääkiekon MM-kilpailujen kaltaisia tapahtumia.

– Jääkiekko on Suomelle ehdottoman keskeinen urheilulaji. Me olemme hyviä siinä. Taidamme olla hyviä kaikissa niissä lajeissa, joissa tarvitaan kypärää, olivat urheilijat sitten formulakuskeja tai jääkiekkoilijoita, Ahtisaari naurahtaa.

Kisojen alkua varjosti kohu kalliista pääsylipuista.

– Sanoin USA-ottelun jälkeen, että kukaan ei muistanut lippujen hintoja sen jälkeen, kun Suomi voitti - ja vielä sillä tavalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.