Venäläiseltä maailmanmestarilta painavia sanoja Miro Heiskasesta: "En ole nähnyt tällaista kymmeneen vuoteen"

3:40
Katso videolta kohokohdat Dallas Starsin Stanley Cup -finaalipaikan varmistaneesta trilleristä.

Venäläiskonkari Anton Hudobin, 34, on nähnyt jääkiekkokaukaloissa vuosien varrella lukemattoman määrän erilaisia pelimiehiä. Dallas Starsin joukkuekaveri Miro Heiskanen, 21, on kuitenkin tehnyt häneen erityisen vaikutuksen.

Silkkikätinen Heiskanen on latonut numerotulosta NHL:n pudotuspeleissä Stanley Cup -finaaleihin yltäneen Dallasin ykköspistetykkinä. Peliaikaa valtoimenaan ansainnut suomalaispuolustaja on naputtanut 21 ottelussa tehopisteet 5+17=22 ja majailee NHL:n pudotuspelien pistepörssissä nelostilalla.

Dallas kohtaa tulevana yönä käynnistyvissä Stanley Cupin finaaleissa Tampa Bay Lightningin. Heiskanen on monissa arvioissa nostettu yhdeksi kärkiehdokkaista voittamaan NHL:n pudotuspelien parhaalle pelaajalle jaettava Conn Smythe Trophy.

Kovan luokan kunniaa Heiskaselle jakaa myös Dallasin venäläismaalivahti Anton Hudobin, joka on urallaan voittanut muun muassa jääkiekon maailmanmestaruuden.

– Olen puhunut monien jätkien kanssa. En ole nähnyt tällaista pelaajaa kymmeneen vuoteen. Hän on erinomainen luistelija. Hän pystyy pelaamaan simppelisti, mutta olemaan samaan aikaan luova. Hän on mahtava pelaaja. Toivomme, että hän jatkaa näin pitkän, pitkän aikaa, Hudobin sanoi medialle Heiskasesta tämän vieressä istuessaan.

Heiskanen prosessoi peliä nopeasti ja tekee jäällä solkenaan vaivattoman näköisesti laadukkaita valintoja. Milloin lyhyt, helppo syöttö, milloin pidempi, murtava passi. Monipuolisuudessa löytyy.

– Yritän lukea peliä, kun olen jäällä. Monina kertoina annan yksinkertaisen syötön. Jos näen paikan pitkälle syötölle, annan sen, mutta se riippuu tilanteesta, Heiskanen kuvaili.

Hedmania "hauska katsoa"

Heiskanen on ammentanut pelipankkiinsa vaikutteita muilta huipuilta. Yksi Heiskasen tarkkaan seuraamista puolustajista ihastuttaa jääkiekon ystäviä finaalivastustaja Tampan alakerrassa, NHL:n parhaana puolustajana vuonna 2018 palkittu ruotsalainen Victor Hedman, 29. 

– Hän on erinomainen pelaaja, erinomainen kahden suunnan puolustaja. Häntä on hauska katsoa, ja olen katsonut paljon hänen pelejään, Heiskanen kertoi.

Dallasin riveissä tärkeitä tukipilareita on kokeneessa osastossa, jota edustavat Hudobinin ohella muun muassa täksi kaudeksi tehdyt tähtihankinnat, Joe Pavelski, 36, ja Corey Perry, 35. 

– He ovat erinomaisia veteraanipelaajia, jotka ovat olleet pudotuspeleissä niin monia kertoja. He tietävät paljon jääkiekosta ja ovat hienoja jätkiä sekä jäällä että sen ulkopuolella. On hienoa, että meillä on heidät molemmat, Heiskanen luotaili ja kiitteli medialle myös koko joukkueensa viimeaikaista "todella hyvää pelaamista".

Finaaleissa nähdään kaikkiaan neljä suomalaispelaajaa, kun Dallasissa pelaavat Heiskasen ohella sinivalkopuolustaja Esa Lindell ja hyökkääjät Joel Kiviranta sekä Roope Hintz.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja