Joel Kiviranta painoi sankarimaisen maalin! Dallas Stars Stanley Cupin finaaliin!

Dallas Stars on edennyt jääkiekon NHL:n Stanley Cupin loppuotteluihin kukistettuaan Vegas Golden Knightsin lännen konferenssifinaaleissa otteluvoitoin 4–1. Viides ottelu päättyi Dallasin 3–2-voittoon jatkoerässä, ja Joel Kiviranta oli jälleen joukkueen suuria sankareita.

Liki tuntemattomuudesta tähtiin näissä pudotuspeleissä noussut Kiviranta ratkaisi aiemmassa otteluparissa seitsemännen ottelun Colorado Avalanchea vastaan hattutempullaan, viimeisenä osumanaan jatkoerämaali. Nyt Kiviranta nosti puolestaan Dallasin 2–2-tasalukemiin ylivoimalla pelikellon pysähtyessä aikaan 56.13. Suomalaishyökkääjä survoi irtokiekon maalin edustalta kattoon.

Dallasin 3–2-voittomaalin teki Denis Gurjanov suoraan John Klingbergin antamasta syötöstä ylivoimalla jatkoerässä ajassa 63.36. Roope Hintz, jonka pelikunto oli etukäteen edellisen ottelun kolhun jälkeen arvoitus, jakoi osumaan kakkossyötön.

Esa Lindell oli puolestaan alustamassa Dallasin 1–2-kavennusta kolmannessa erässä.

Miro Heiskanen luuti jälleen Dallasin kovimman peliajan oltuaan jäällä reilut 28 minuuttia.

Idän konferenssifinaaleissa Tampa Bay Lightning johtaa New York Islandersia voitoin 3–1 ja tarvitsee siten enää yhden kiinnityksen päästäkseen Stanley Cup -finaaleihin.

NHL:n yön suomalaiset ma-ti-yönä:

Vegas - Dallas 2-3 je.
(Dallas Stanley Cupin loppuotteluihin voitoin 1-4)
Hintz     DAL 0+1 -1 0 2 4/6 12.43
Kiviranta DAL 1+0 -1 0 1  -  11.52
Heiskanen DAL 0+0 -1 0 2  -  28.05
Lindell   DAL 0+1  0 0 1  -  22.22

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.