Sihvonen: Stanley Cupin finaaleissa nähtävissä viittauksia Leijoniin – Miro Heiskanen haastaa hermottoman ruotsalaistähden

5:00
Videolla juttua Tampa Bay Lightningin finaalipaikan varmistumisesta.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen perkaa ennakkoasetelmat ensi yönä alkavaan NHL:n finaalisarjaan, jossa kohtaavat Tampa Bay Lightning ja Dallas Stars. Sihvonen ottaa kantaa niin joukkueiden pelikirjoihin kuin elintärkeisiin yksilöihin.

Käsillä on jääkiekkoilun herkkua, kun lievä ennakkosuosikki Tampa Bay Lightning kohtaa Dallas Starsin NHL:n finaalisarjassa. Sarjasta saattaa tulla pitkä, mutta ei missään nimessä tapaukseton.

Taustan finaalisarjalle luo joukkueiden erilaiset pelitavat. Dallas kiskoo Tampaan verrattuna jonkin verran enemmän pystysuunnan jääkiekkoa. Tampa vuorostaan viljelee NHL-mittapuulla hyvinkin voimakasta kiekkokontrollilätkää; sen pelitapa on jopa jonkinlaisessa sukulaisuussuhteessa suomalaiseen Meidän peliin.

On kuitenkin tehtävä selväksi, ettei asetelma oli noin mustavalkoinen. Myös Dallas kykenee, halutessaan, viipyilemään kiinni pelivälineessä ja vastaavasti Tampan repertoaarista löytyy nopeakin pelin kääntäminen ynnä siirtokiekkojen viskely oman viisikkonsa silmien eteen.

On jännittävä katsoa sarjan mittaan, kumman pelitapa pakottaa vastustajaa sopeuttamaan pelaamista pois tämän omasta pelikirjasta. Varustan ennustukseeni nahkapäätöksen makua: vastakkain on kaksi niin kovaa nippua, että molemmat joutuvat tekemään pelillisiä myönnytyksiä vastustajaan viisikkopelin vasteeseen. Sama kysymyksin: houkutteleeko Tampa Dallasin pelaamaan enemmän kiekkokontrollia; pakottaako Dallas Tampan kääntämään hyökkäyspeliään nopeammin?

Konkari Hedman vastaan nuori Heiskanen

Oikea makupala löytyy molempien joukkueiden parhaiden puolustajien taistosta. Kumpi nousee sarjan isännäksi, finaalisarjan tyylikkäin pelaaja, Tampan kokenut Victor Hedman vai Dallasin suomalainen nuori tähti, Miro Heiskanen?

Olen aiemmin esittänyt, että Heiskanen olisi melkeinpä jo nyt maailman paras puolustaja ja jopa pelaaja, jos hän saisi kiekkoilla Tampan pelitapaa. Hedman taas voisi olla pulassa, jos hän joutuisi pelaamaan Dallasin puolella, jättiläisen jalka on sen verran verkkainen.

Kehotan lukijaani seuraamaan silmä kovana läpi finaalisarjan peliä pelin sisällä: haastaja Heiskanen vastaan hermoton Hedman.

En muista, onko ennen linjattu näin, mutta sen joukkueen peli kulkee paremmin, joka saa enemmän irti tähdestään.

Kaltaiseni puolueettoman katsojan on nyt lupa nauttia. Niin Heiskasen luistimen maagisesta liu’usta kuin Hedmanin pitkäpiimäisistä kiekkokontrollioperaatoista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja