Mainos

Venäjän Lukoil ostamassa Teboilin

Venäläinen öljyjätti Lukoil aikoo ostaa Teboilin ja sen sisaryhtiö Suomen Petroolin koko osakekannan. Kauppa vaatii toteutuakseen EU:n komission hyväksynnän.

Suomen toiseksi suurimman öljy-yhtiön Teboilin omistaja vaihtuu. Uudeksi omistajaksi on tulossa venäläinen öljyjätti Lukoil, joka ilmoitti hankkivansa Teboilin ja sen sisaryhtiön Suomen Petroolin koko osakekannan.

Tähän asti Teboilin on omistanut venäläinen Nafta Moskva. Lopullisen päätöksen kaupasta tekee EU:n komissio, jolle Lukoil on lähettänyt ilmoituksen ostoaikomuksesta. Teboil ei ole kommentoinut kaupan arvoa. Lukoilin tavoitteista Suomessa ei myöskään ole kerrottu.

Lukoil on Venäjän suurin öljy-yhtiö.Se on öljyvarajensa perusteella maailman toiseksi suurin öljy-yhtiö Exxon Mobilen jälkeen. Myös tuotantonsa perusteella se lukeutuu maailman suurimpiin öljy-yhtiöhin.

Öljyntuotantoon ja vientiään alati lisäävä Lukoil paransi vientikapasiteettiaan rakennuttamalla oman öljysataman aivan Suomen rajan tuntumaan Viipurin edustalle viime kesänä. Hankkeena rahoittajana oli Yhdysvallat.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 14.02.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja