Venäjän lentoturmasta pelastuneet ottivat käsimatkatavaroita mukaan palavasta matkustamosta – estikö se takana istuneita pelastumasta?

Matkustajakone laskeutui ilmiliekeissä Moskovassa 0:34
Videolla näkyy kuinka osa matkustajista kantoi laukkujaan paetessaan palavasta koneesta

Jotkut Moskovan turmakoneesta pelastuneet ottivat käsimatkatavaransa mukaan matkustamosta ennen kuin pelastautuivat koneesta. Medioissa on esitetty väitteitä siitä, että se olisi hidastanut huomattavasti evakuointia.

Suurin osa Moskovan lentoturmassa menehtyneistä tukehtui palokaasuihin, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass. Turmakoneesta kuvatuilla silminnäkijävideoilla näkyy, että osa turmakoneesta paenneista kantaa mukanaan käsimatkatavaroita.

Medioissa on herännyt keskustelua siitä, olisiko turman uhriluku voinut olla pienempi, jos koneesta pakenemaan päässeet olisivat jättäneet laukkunsa koneeseen niin, että useammat matkustajat olisivat ehtineet paeta koneesta.

Ilta-Sanomat kertoo, että venäläismedia Interfaxin mukaan pyrkimys saada käsimatkatavarat hattuhyllyltä hidasti huomattavasti evakuointia.

Yksi suurimmista ongelmista

Tämä ole ensimmäinen kerta, kun vastaavaa keskustelua käydään.

Lentoturvallisuusasiantuntija Sue Rice kertoi vuoden 2016 Dubain lentoturman jälkeen, että matkatavaroiden ottaminen mukana on nykyään jopa trendi.

– Viime vuosina matkustajat ovat hengenvaarallisessa tilanteessa ottaneet omat laukkunsa mukaan. Se on yksi matkustamohenkilökunnan suurimmista ongelmista, Rice sanoi ABC Newsille.

Lue myös:

    Uusimmat