Venäjän ex-valmentaja kiinnostunut jääkiekon MM-kisoista – lausui maansa kannalta karun näkemyksen

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen entinen päävalmentaja Vladimir Plushev myöntää seuraavansa kiinnostuneensa Suomessa pelattavaa MM-turnausta, vaikkei Venäjä ole mukana.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin MM-turnauksesta Venäjän hyökättyä Ukrainaan sotilaallisesti ja Valko-Venäjän osoitettua hyökkäykselle tukensa. Venäjän kunniavalmentajaksi nimetyn Plushevin mielenkiintoa maansa puuttuminen MM-kisoista ei ole kuitenkaan täysin vienyt.

– Tietenkin seuraan turnausta – mietin, mitä siellä tapahtuu. Palataksesi sinun täytyy joka tapauksessa tuntea vastustajasi hyvin: miten he hengittävät, toimivat ja kehittyvät. Seuraan, en voi sanoa systemaattisesti, mutta haluaisin katsoa niitä joukkueita, jotka ovat minulle mielenkiintoisia, Plushev sanoi Championatin mukaan.

Plushevilta kysyttiin näkemystä siihen, miten paljon turnauksen taso laskee ilman Venäjän joukkuetta. Hän vastasi, että Venäjän maajoukkue on tuonut turnaukseen "aina tietyn viehätyksen", mutta hän myös totesi, ettei voi sanoa, että taso heikkenisi suuresti ilman Venäjää.

– Jos olisimme yksiselitteisesti parhaita, voisimme sanoa niin. Mutta olemme kaukana parhaista tätä nykyä. Emme ole yleisesti ottaen edes toisia tai kolmansia, Plushev paalutti.

Venäjän ex-luotsi huomautti myös, että turnauksen taso riippuu pelaajista. Kun mukana on "tarpeeksi vakavasti otettavia pelaajia Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta", turnaus on hänen mukaansa täysimääräisen hyvä.

– Ja jos ei, meillä ei ole mitään menetettävää.

Venäjä olympiakomitean joukkue sijoittui helmikuussa Suomen voittamassa Pekingin olympiaturnauksessa hopealle. Edellisissä MM-kisoissa vuosi sitten Venäjän joukkue oli viides ja sitä edeltävissä MM-kisoissa 2019 kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat