Venäjällä julkaistiin lautapeli, jonka aiheena on Sergei Skripalin myrkyttäminen – tältä näyttää "Miehemme Salisburyssa"

Venäjällä on julkaistu lautapeli, jonka aiheena on venäläisen ex-kaksoisagentin myrkytys Britannian Salisburyssa viime maaliskuussa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lautapelin nimi on suomennettuna Miehemme Salisburyssa. Siinä pelaajat heittävät noppaa ja etenevät kartalla Moskovasta Salisburyyn pisteitä keräten.

Pelin voittaa se pelaaja, joka kerää matkan varrella suurimman pistepotin. Salisburyn kohdalla pelilaudalla on sekä Salisburyn katedraali että suojapukuisia henkilöitä.

– Ulkoasun viesti on olla humoristinen vastaus sille loka- ja informaatiovyörylle, jonka länsi on kansakuntaamme kohdistanut, pelin suunnittelija Nikita Filipov kommentoi.

Peliä on valmistettu 5 000 kappaletta, eikä suunnitelmissa ole myydä sitä ulkomailla. Sen julkaisi venäläinen peli- ja leluvalmistaja Igroland.

Venäjä kiistää syyllisyytensä

Britannian mukaan kaksi venäläistä agenttia käytti Salisburyssa hermomyrkkyä myrkyttääkseen Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julia Skripalin viime maaliskuussa. Molemmat Skripalit selvisivät hengissä myrkytyksestä, mutta he olivat pitkään sairaalassa. Paikallinen nainen kuoli myöhemmin löydettyään hermomyrkkyä sisältävän suihkepullon.

Venäjä on kiistänyt osallisuutensa tapaukseen. Virallisen selityksen mukaan myrkytyksestä epäillyt venäläiset olivat kaupungissa turisteina katsomassa Salisburyn katedraalia.

Länsimaat ovat olleet vakuuttuneita Britannian esittämistä todisteista Venäjää vastaan. Niiden mukaan Venäjä on rikkonut kansainvälistä lakia käyttäessään kemiallisia tai biologisia aseita omia kansalaisiaan vastaan Britannian maaperällä.

Venäjää vastaan on langetettu useita pakotteita tapaukseen liittyen.

Lähteet: Reuters, BBC

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja