Mainos

Venäjä ulos olympialaisista! Varapääministeri elinikäiseen olympiapannaan

14:32

Kansainvälinen olympiakomitea on päättänyt sulkea Venäjän ulos helmikuussa Etelä-Koreassa käytävistä talviolympialaisista pitkään jatkuneen dopingsotkun takia.

Venäläiset urheilijat eivät saa kilpailla PyeongChangin talvikisoissa oman maansa lipun alla, mutta yksittäisillä urheilijoilla on mahdollisuus päästä mukaan ilman kansallisia tunnuksia.

Kisoihin kutsuttavilla urheilijoilla pitää olla puhdas dopinghistoria ja heidän täytyy osallistua tarkkaan dopingtestaukseen kisojen alla.

Samalla KOK päätti sulkea Venäjän olympiakomitean puheenjohtajan Aleksandr Zhukovin toimintansa ulkopuolelle ja määräsi Venäjän varapääministerin Vitali Mutkon elinikäiseen olympiakieltoon.

KOK teki päätöksen niin sanotun Schmidin komission tutkimusten perusteella. Todisteiden mukaan Venäjä on syyllistynyt järjestelmälliseen dopingnäytteiden manipulointiin.

– Emme ole koskaa nähneet vastaavaa manipulointia ja huijausta. Se on aiheuttanut ennennäkemätöntä vahinkoa olympialaisille ja urheilulle, komissiota vetänyt Samuel Schmid kertoi tiedotustilaisuudessa Sveitsin Lausannessa.

Schmidin mukaan käytössä olleet todisteet eivät rajoitu dopingpaljastuksia tehneen Grigori Rodtshenkovin todistajanlausuntoon. Komissio on saanut haltuunsa tieteellistä näyttöä, silminnäkijöiden lausuntoja sekä kirjeenvaihtoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.