Vekkulit sämpylät

Mitä tehtäisiin? No leivottaisiin sämpylöitä koko perheen kanssa! Vekkuli-hiutaleilla saat monipuolisesti neljää eri viljaa sämpylöihin: ruista, kauraa, ohraa ja vehnää.

Tee sämpylätaikina juuri-menetelmällä, jolloin ensin tehdään löysä taikina ja sen annetaan käydä, vasta sitten alustetaan kiinteä taikina, jonka voikin sitten leipoa heti.

Tee vekkuleita sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin!

noin 20 kpl

4 dl appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
250 g (laktoositonta) maitorahkaa (1 tlk)
50 g hiivaa
6 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita
½ rkl suolaa
½ dl juoksevaa hunajaa
n. 8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja tai Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
50 g sulaa voita tai margariinia

Kuumenna neste aika kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota hiiva ja lisää sitten hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

Leivo taikina pitkäksi paksuksi tangoksi ja jaa se 20 osaan. Leivo palasista haluamiasi vekkuleita sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin! Kohota valmiina sämpylöinä peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla. Tee hahmoille silmiä ja suita erilaisilla pähkinöillä, manteleilla, kuivatuilla hedelmäpaloilla jne.

Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja