Veikkausliigaseura lentää Venäjän läpi vierasotteluun – manageri puolustelee kiistanalaista reittivalintaa

FC Honka on valinnut kyseenalaisen lentoreitin Konferenssiliigan karsintojen avauskierrokselle kazakstanilaisen FC Tobolin vieraaksi ensi viikolla. Espoolaisseura matkustaa Kazakstaniin Venäjän ilmatilan läpi.

Hongan lentoreitistä kertoi ensimmäisenä Yle Urheilu.

MTV Urheilu tavoitti Hongan GM:n Hexi Artevan kommentoimaan, kuinka seura päätyi valintaan lentää itänaapurin ilmatilassa. 

– Sinne minne me joudumme menemään, ei ole jonoksi vaihtoehtoja. Joskus joutuu valitsemaan sellaisista vaihtoehdoista, joissa hyviä ei ole. Tämä on vähiten huono vaihtoehto, Hongan seurapomo kommentoi MTV Urheilulle puhelimitse.

Arteva mainitsi aiemmin Twitterissä seuran matkustavan kazakstanilaisella lentoyhtiöllä.

Venäjän ilmatila on ollut suljettuna eurooppalaisilta koneilta helmikuun 2022 lopusta alkaen. Toimenpide oli vastaus Euroopan unionin suljettua ilmantilansa venäläisiltä koneilta vastatoimena Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan Ukrainassa.

Arteva ei suostunut kommentoimaan Venäjän yli kulkevan reitin turvallisuutta.

Hongan puolustaja Matias Rale mainitsi aiemmin Veikkausliiga-Podcastissa, että myös vaihtoehtoinen, mutta pidempi lentoreitti olisi löytynyt.

Kun katsoimme niitä lentoja, ajattelimme, että ei jumaliste, pitää kiertää Ukrainakin kokonaan. Että tulisi tosi pitkä lento. Mutta kävikin ilmi pari päivää sitten, että mehän lennämme tuosta Venäjän läpi, Rale kommentoi kesäkuun lopussa julkaistussa jaksossa.

Hongan ja FC Tobolin otteluparin ensimmäinen osaottelu pelataan Kazakstanissa Kostanaissa torstaina 13. heinäkuuta. Jälkimmäinen osa on vuorossa Espoossa viikkoa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat