Veikkausliiga-joukkueet eivät seuraa sokeasti Hongan esimerkkiä – TPS-pomo huomauttaa suuresta haasteesta

4:07
FC Honka lopettaa pelaajiensa palkanmaksun. Videolla Tulosruudun juttu aiheesta.

Veikkausliigan joukkueet ovat aloittaneet toimenpiteensä koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen ahdingon hillitsemiseksi.

MTV Urheilu kertoi tiistaina, että FC Honka keskeyttää pelaajiensa palkanmaksun, jotta saisi kulujansa kuriin. Useat Veikkausliigan seurat FC Lahden, KuPSin ja Ilveksen johdolla ovat myös aloittaneet yt-neuvottelut.

Toki toimenpiteitä on tehty muuallakin. Rovaniemen Palloseura vahvisti MTV Urheilulle lomauttaneensa kaiken muun henkilökuntansa pelaajia lukuun ottamatta. Päätös pelaajien suhteen tehdään ensi viikolla.

RoPSin, HIFK:n ja Hakan pelaajat ovat tällä hetkellä vuosilomalla 13. huhtikuuta asti.

Sarjanousija TPS ei ole vielä tehnyt minkäänlaisia ratkaisuja suuntaan tai toiseen, mutta Hongan kaltaista päätöstä seura tuskin on tekemässä. Seuran toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen nostaa kuitenkin esiin suuren kysymyksen.

– Todennäköisesti tuolla tavalla ei ainakaan tulla toteuttamaan. Ensi viikolla otetaan kantaa. Haasteena ovat ulkomaalaispelaajat, mikä on Migrin (maahanmuuttovirasto) suhtautuminen jos palkka keskeytyy. Ei mitään tietoa, Kähkönen pohtii MTV Urheilulle.

Veikkausliigan hallituksen on määrä kokoontua yhteen perjantaina käsittelemään tarkemmin koko koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta. Seurat odottavat pitkälti, mitä Veikkausliiga päättää ennen kuin ryhtyvät tiukempiin toimiin. Palloliiton Veikkausliigalle takaama miljoonan euron laina tuo eräänlaista apua seuroille.

– Miljoonan euron kun jakaa 12 seuralle, siitä tulee noin 83 000 per seura. Se on erittäin tervetullut raha. En odottanut sitä lainkaan. Vaikka rahat jakaisi, se riittää 2-3 viikoksi. Sillä ostaa aikaa, mutta tarvitaan muutakin., HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret sanoo.

– Seurat eivät ole saaneet vielä yksityiskohtaista selostusta, ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten hoidetaan. Tarvitaan akuuttia tukea. Sen takia se on ihan hyvä ja tarpeellinen, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen toteaa.

Seuran toimintakyvyn turvaamiseksi Veikkausliigan joukkueilla on erilaisia vaihtoehtoja. TPS haluaa välttää henkilöstön lomautusta viimeiseen asti. HIFK puolestaan on valmis leikkaamaan kaikkien työntekijöidensä palkkoja tai jopa lomauttamaan heitä.

Hakan tilanne on toistaiseksi vakaa. Yhteistyökumppanit ovat tarjonneet tilanteessa auttavan kätensä.

– Jotkut ovat jäädyttäneet maksuja. Ei onneksi ei onneksi ole laajaa paniikkia ollut. On myös pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat suorittaneet laskuja ja ottaneet yhteyttä, että haluavat auttaa.

Korjattu juttuun klo 9.31, että MTV Urheilu ketoi FC Hongan lopettavansa pelaajien palkanmaksun. Seura ei ole tiedottanut asiasta julkisesti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja