Palloliitolta kolmen miljoonan tukipaketti suomalaisseuroille, myös Veikkausliiga saa tukea – "On tärkeää, että pystyimme tekemään tämän"

Suomen Palloliiton hallitus on päättänyt tukea koronaviruspandemian vuoksi taloudelliseen ahdinkoon ajautuneita seuroja kolmen miljoonan euron arvoisella kokonaistukipaketilla.

Koronaviruksen vuoksi monet suomalaisseurat ovat ajautuneet taloudelliseen ahdinkoon. Tästä syystä Palloliitto on päättänyt kolmen miljoonan euron tukipaketista, jonka avulla se auttaa suomalaisseuroja.

– Tiedämme, ettei sillä pysty ratkaisemaan kaikkea, mutta se on hyvä alku. Toivotaan, että ministeriö tulee jatkamaan tästä eteenpäin. Tämä on kuitenkin vielä meidän mittapuussa hyvä, ja meille tärkeää, että pystyimme tämän tekemään, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoo MTV Urheilulle.

– Suoraa tukea on yhden miljoonan verran, joka laitetaan liikkeelle toivon mukaan jo loppuviikon aikana.

Etusijalla tukirahan saajiksi ovat ne seurat, joilla on paljon päätoimisia työntekijöitä.

– Tuki kohdennetaan niihin seuroihin, joilla on päätoimisia työntekijöitä. Meillä on yli 650 päätoimista työntekijää seuroissa. On selvää, että ne seurat ovat suurimmassa hädässä tällä hetkellä. He ovat joutuneet lomauttamaan valmentajia, työntekijöitä ja pelaajia, Casagrande perustelee.

– Pyrimme siihen, että pystymme tukemaan heidän arkea juuri tässä ja nyt. Avustuksen suuruus mitoitetaan suhteessa siihen, paljonko heillä on päätoimisia henkilöitä, Casagrande avaa.

Suoran rahallisen tuen lisäksi Palloliitto aikoo alentaa seurojen sarjamaksuja.

– Siinä on myös alennettuja kilpailu- ja sarjamaksuja. Käytännössä on selvää, että tulemme pienentämään kausi-, kilpailu- ja sarjamaksuja suhteessa siihen, kuinka paljon pelejä on.

Palloliitto on myös valmis antamaan jalkapallon Veikkausliigalle miljoonan euron lainan.

– Kolmantena elementtinä on Veikkausliigalle suunnattu miljoonan euron laina, joka on nostettavissa, kun pääsemme sopimusta tekemään järkevillä ehdoilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja