Vauvauutisia brittihovista: Prinsessa Beatrice on raskaana

Britannian hovi tiedotti keskiviikkona, että prinsessa Beatrice odottaa esikoistaan.

Britannian prinsessa Beatrice odottaa ensimmäistä lastaan yhdessä puolisonsa Edoardo Mapelli Mozzin kanssa.

Hovi julkisti iloiset uutiset keskiviikkona Twitter-tilillään. Tiedotteen mukaan pienokaisen on määrä syntyä tulevana syksynä.

Ilouutiset on kerrottu myös kuningatar Elisabetille, ja sekä tulevan äidin että isän perheiden kerrotaan olevan innoissaan vauvauutisista.

32-vuotiaalle prinsessalle tuleva pienokainen on hänen esikoisensa, mutta hänen puolisollaan on vuonna 2016 syntynyt poika Wolfie aiemmasta suhteestaan.

Prinsessa Beatrice ja Edoardo, 38, astelivat useiden viivästysten jälkeen lopulta alttarille kaikessa hiljaisuudessa heinäkuussa 2020.

Pariskunnan salaisissa häissä oli paikalla koronarajoitusten vuoksi ainoastaan parikymmentä vierasta. Heidän joukossaan olivat muun muassa kuningatar Elisabet ja huhtikuussa menehtynyt prinssi Philip.

Prinsessan häätyyli herätti valtavasti ihastusta, sillä hän oli pukeutunut isoäitinsä vanhaan asuun, jota oli muokattu aavistuksen hääjuhlaan sopivammaksi.

Beatricen vanhemmat, Yorkin herttua Andrew ja herttuatar Sarah tulevat isovanhemmiksi toistamiseen tämän vuoden puolella. Herttuaparin ensimmäinen lapsenlapsi syntyi talvella, kun prinsessa Eugenie ja hänen puolisonsa Jack Brooksbank saivat poikavauvan. Pienokainen sai nimekseen August.

95-vuotiaalle kuningatar Elisabetille prinsessa Beatricen pienokainen tulee olemaan 12. lapsenlapsenlapsi, sillä prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin toisen lapsen on ilmoitettu syntyvän kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja