Prinsessa Eugenie muistelee prinssi Philipiä – julkaisi koskettavan kirjeen edesmenneelle isoisälleen

2:54
Prinssi Philipin lapset muistelivat isäänsä BBC:n erikoislähetyksessä – prinssi Charlesilta koskettava kommentti

Prinsessa Eugenie julkaisi Instagram-tilillään koskettavan kirjoituksen viime perjantaina menehtyneelle prinssi Philipille.

Maailmalla on muisteltu kuluneen viikon aikana kuningatar Elisabetin puolisoa prinssi Philipiä, joka nukkui pois viime perjantaina 99 vuoden iässä. 

Myös parin lapset ja lapsenlapset ovat kommentoineet koskettavasti Edinburghin herttuaa. Viimeisimpänä heistä koskettavan kirjeen isoisälleen julkaisi prinssi Andrew’n tytär prinsessa Eugenie, joka muistelee prinssi Philipiä koskettavasti Instagram-tilillään.

– Rakkain isoisä. Me kaikki ikävöimme sinua, aloittaa Eugenie viestinsä, jonka yhteyteen hän on valinnut myös kaksi valokuvaa.

Tuoreemmassa otoksessa Eugenie ja hänen sisarensa prinsessa Beatrice poseeraavat iloisissa tunnelmissa prinssi Philipin seurassa. Lisäksi prinsessa julkaisi toisen kuvan vuosien takaa lapsuudestaan, jossa isoisä pitää kättään hellästi hänen päänsä päällä.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

Eugenie kirjoittaa saaneensa Philipin kuoleman jälkeen surunvalitteluja, joista uskoisi isoisän olevan hyvin otettu.

– Ihmiset muistavat, kuinka he ovat istuneet vieressäsi illallisella, kätelleet sinua kerran, muistavat sinun tervehtineen, kun olet kävellyt vastaan tai sen, kuinka paljon Duke of Edinburgh -palkinto on heille merkinnyt, prinsessa kirjoittaa ja siirtyy sitten muistelemaan, millaisia muistoja hänellä itsellään on edesmenneestä isoisästään.

– Muistan, kuinka olen oppinut laittamaan ruokaa, kuinka maalataan ja mitä lukea. Muistan nauraneeni vitseillesi ja kyselleeni sinulta erityisestä elämästäsi ja ajastasi laivastossa. Muistan käräyttäneeni makkarat ja kuinka syöksyit pelastamaan päivän. Muistan sinun kätesi ja naurusi sekä suosikkioluesi, hän muistelee ja jatkaa:

– Tulen muistamaan sinut lapsissasi, lapsenlapsissasi ja lapsenlapsenlapsissasi. Kiitos omistautumisestasi ja rakkaudestasi, jota annoit meille kaikille, mutta erityisesti mummille, josta me tulemme pitämään huolen nyt, koskettava kirjoitus loppuu.

Prinssi Philip ei tunnetusti ollut hyvissä väleissä Eugenien ja Beatricen äidin Sarah "Fergie" Fergusonin kanssa sen jälkeen, kun tämä narahti pettämisestä vuonna 1992 vähäpukeisten paparazzikuvien myötä. Pojantyttäriensä kanssa Edinburghin herttua sen sijaan oli hyvin läheinen. Hän ja kuningatar Elisabet osallistuivat vielä viime kesänä prinsessa Beatricen häihin, joita juhlittiin salaa ja hyvin pienimuotoisesti koronapandemian takia.

Buckinghamin palatsi kertoi prinssi Philipin nukkuneen pois rauhallisesti perjantaiaamuna 9. huhtikuuta Windsorin linnassa. Edinburghin herttuan hautajaiset järjestetään lauantaina 17. huhtikuuta Windsorin linnan tiluksilla sijaitsevassa Pyhän Yrjön kappelissa. Kyseessä eivät ole valtiolliset hautajaiset ja koronarajoitusten vuoksi oletus on, että paikalla ovat vain kaikkein läheisimmät perheenjäsenet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja